Executivul Național anunță noi acorduri pentru a stimula Zona Minieră


zona_minieraCaracas, 16 august 2016 (AVN)

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a anunțat marți, că în zilele următoare vor fi semnate noi acorduri pentru a promova dezvoltarea Zonei Miniere (Arco Minero) din Orinoco, statul Bolivar.

În programul său „În contact cu Maduro”, difuzat de Televiziunea Venezolana de la Palatul Miraflores din Caracas, Șeful Statului a reamintit faptul că pe 9 august Venezuela a semnat o serie de acorduri cu companii naționale și internaționale pentru promovarea investițiilor in proiecte din acest domeniu.

În acest sens, Președintele Maduro a declarat că în zilele următoare vor fi semnate acorduri de investiții în valoare de aproximativ 20.000 milioane de dolari.

„Am lansat primele acorduri, semnate, cu investiții mai mari de patru mii 500 de milioane de dolari pentru Zona Minieră (Arco Minero). Succesul Republicii. În zilele următoare vom semna contracte de 20.000 milioane de dolari”, a spus el.

Zona Minieră, creată în februarie 2016, acoperă 111.800 de kilometri pătrați, care ocupă o mare parte din sudul țării.

Conform datelor furnizate de către Ministerul Petrolului și Minereului, se estimează că în această regiune există 7.000 tone de aur, cu care Venezuela ar putea ocupa locul al doilea la nivel mondial, depășită doar de Statele Unite, care are 8,133,5 tone de rezerve de aur.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets