Executivul național deplânge discursul dublu al opoziției față de dialog


V_dialogCaracas, 17 septembrie 2017 (Correo del Orinoco)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a regretat duminică faptul că reprezentanții opoziției susțin un discurs dublu împotriva dialogului, după întâlnirile avute în această săptămână cu Guvernul Bolivarian în Republica Dominicană.

’’Este evident, public și notoriu că există un dialog formal, deschis, între Guvernul Bolivarian și opoziție, și Julio Borges (liderul Partidului de Justiție) spune că este minciună, că nu există dialog’’, a denunțat Șeful Statului în timpul programului Duminicile cu Maduro, difuzat de Venezolana de Television.

El a menționat că ambele părți au avut mai mult de 100 de întâlniri între sectorul privat și public, începând din 2016, când Guvernul Bolivarian a inițiat oficial întâlnirile pe care ulterior cei de dreapta le-au abandonat.

’’Problemele sunt foarte clare, nu va exista o impunitate la masa de dialog, cei care au comis crime de terorism vor plăti, acest lucru este foarte clar, nu mințiți. Vorbim despre marile probleme, de suveranitate, democrație, economie și depășirea problemelor sociale’’, a spus Președintele muncitor.

În acest sens, el a subliniat efortul depus pentru reluarea dialogului și lucrul pentru viitorul țării, în special prin intermediul Adunării Naționale Constituante.

Președintele Maduro a sărbătorit sprijinul președintelui Republicii Dominicane, Danilo Medina, în discuțiile reluate săptămâna aceasta de către opoziție și Executivul Național în Quisqueya.

’’O adevărată demonstrație a spiritului uman, politic, nobil al președintelui Danilo Medina’’, a subliniat el.

Din acest motiv, el a cerut purtătorilor de cuvânt din opoziție să își asume un angajament mai mare față de poporul venezuelean pentru ca dialogul să fie un instrument de rezolvare a diferențelor.

Președintele a reiterat dorința Executivului național de a organiza întâlniri cu purtătorii de cuvânt ai opoziției pentru un dialog privind pacea din Venezuela.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets