Experta independientă a ONU în vizită oficială în Cuba


virginia-dandan11 iulie 2017 | Evelyn García Vasallo
HAVANA, 11iulie (ACN)

Virginia Dandan, expertă independentă pentru Drepturile Omului și Solidaritate Internațională a Organizației Națiunilor Unite, va efectua de astăzi o vizită oficială în Cuba, ca răspuns la o invitație a guvernului Insulei, informează site-ul Ministerului de Externe.

În timpul șederii sale în Cuba, reprezentanta ONU va desfășura un program de întâlniri și alte activități care îi vor permite să constate activitatea țării caraibiene în materie de solidaritate și cooperare internațională, ca o contribuție la promovarea și protecția drepturilor colective la nivel global, subliniază Cubaminrex.

Chiar astăzsi, marți, distinsa visitatoare are prevăzute întâlniri cu membri ai societății civile cubaneze, din care fac parte organizații sociale și de masă, și cu conducerea Ministerului Educației Superioare și ai Institutului Național de Sport, Educație Fizică și Recreere.

Experta Națiunilor Unite va rămâne până joi la Havana, unde miercuri va fi primită de miniștri de Externe și de Comerț Exterior și Investiții Străine, Bruno Rodriguez și, respectiv, Rodrigo Malmierca, ca și de alți înalți funcționari.

Cu o vastă experiență în învățământul de arte la Universitatea din Filipine, țară de origină, Dandan a fost membră și președintă a Comitetului pentru Drepturi Economice, Sociale și Culturale a ONU, domeniu în care este o expertă recunoscută la nivel internațional.

Tot anul acesta, în aprilie, Cuba a primit pe Raportorul Națiunilor Unite pentru drepturile victimelor traficului de persoane, Maria Grazia Giammarinaro, care a fost prima vizită în Insulă în ultimii 10 ani a unui expert independent al Consiliului Drepturilor Omului al ONU.

“Am fost martora voinței politice a Statului cubanez de a combate traficul de persoane, o muncă intensă de prevenire pentru care adresez felicitări. Am observat bunele practici și interesul autorităților de a le întări”, declaró ea presei cu acel prilej.

“În Cuba, persoanele au un nivel înalt de educație, își cunosc drepturile, au un sistem de Sănătate care asistă, cu profesioniști de înaltă calificare, pe oricine are vreo afecțiune, ceea ce reduce vulnerabilitățile la care nici o țară nu este imună”, a subliniat Giammarinaro.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets