Expertul ONU își încheie agenda de lucru în Republica Bolivariană Venezuela

Expertul ONU își încheie agenda de lucru în Republica Bolivariană Venezuela


Caracas, 04 decembrie 2017 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Jorge Arreaza Montserrat, a avut o întâlnire luni la sediul Ministerului Puterii Populare pentru Afaceri Externe cu Alfredo de Zayas, expert pentru un Ordin Internațional Democratic și Echitabil al Organizației Națiunilor Unite (ONU), ca parte a încheierii agendei desfășurate în țară de către expert.

Agenda îndeplinită în Venezuela de către De Zayas corespunde dispozițiilor guvernului bolivarian de a stabili legături mai bune cu organizațiile multilaterale, în spiritul diplomației bolivariene de pace; din acest motiv, expertul a elaborat o agendă intensă de opt zile în țară, în cadrul căreia a avut diverse întâlniri cu organizații, mișcări sociale, funcționari publici, reprezentanți ai Guvernului Național, grupuri private și Organizații Non-guvernamentale, precum și cu deputați ai Adunării Naționale și reprezentanți ai opoziției venezuelene.

Scopul vizitei, în funcție de competența expertului, privind ordinea democratică și echitabilă internațional, a fost de a aduna informații cu privire la cooperarea comercială regională, guvernarea și protecția socială, cu accent în mod special pe situația economică a țării și blocada financiară, în plus față de condițiile cauzate de datoria externă.

În acest sens, De Zayas a avut o serie de întâlniri cu miniștii ai Guvernului național și cu personalități din alte puteri publice. În plus, a fost primit de președinta Adunării Naționale Constituante, Delcy Rodriguez, și de Secretarul Executiv al Consiliului Național pentru Drepturile Omului, Larry Devoe.

În timpul vizitei, expertul a avut întâlniri cu diverși actori ai vieții naționale, motiv pentru care s-a întâlnit cu un reprezentant al Adunării Naționale, precum și cu diferite mișcări ale societății venezuelene și cu grupurile sectorului privat din țară.

Expertul va emite în următoarele zile un raport referitor la vizita lui, în cadrul competenței sale.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets