FAO: Venezuela un exemplu pentru lume

FAO: Venezuela un exemplu pentru lume


Caracas, 15 aprilie 2015 (MPPRE).

Ministra Puterii Populare pentru Relații Externe, Delcy Rodríguez, s-a întâlnit cu reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Marcelo Resende de Sousa, împreună discutând despre progresele Guvernului Bolivarian referitoare la alimentație și scopurile mileniului.

De la sediul Ministerului de Externe venezuelean, reprezentantul FAO a declarat ca Venezuela este un exemplu demn de urmat în sectorul alimentar, „nu numai în asigurarea de alimente pentru toată națiunea, dar și ca model în care s-au aplicat misiunile sociale în beneficiul poporului”.

Venezuela a fost recunoscută în anul 2012 de către FAO ca fiind una din țările care a luptat cel mai mult pentru eradicarea foametei și sărăciei extreme; în anul 2013 această organizație a recunoscut din nou Venezuela pentru plasarea sa în grupul celor 15 țări care au atins „progrese excepționale” pentru reducerea subnutriției, aceasta scăzând de la 13,5% în perioada 1990-1992 la mai puțin de 5% între 2010-2012.

De Sousa a evidențiat efortul depus de Guvernul Bolivarian pentru a continua să îi ofere populației venezuelene asigurarea accesului la alimente în ciuda războiului economic la care a fost supusă națiunea și a informat că în iulie FAO va recunoaște contribuția Venezuelei la eradicarea foametei în lume.

Venezuela este un exemplu pentru lumea întreagă, drept urmare FAO deja are în vedere invitarea Președintelui Republicii, Nicolás Maduro, în calitate de reprezentat al poporului venezuelean, pentru a primi onorurile din partea Organizației Națiunilor Unite”, a indicat Resende. În încheiere, Ministra Afacerilor Externe,  a primit din partea reprezentantului FAO o publicație intitulată Panorama, în care ediția actuală este dedicată temei alimentației în Republica Bolivariană Venezuela, indicilor săi de interes, bazați pe cifrele oficiale și pe numărul de persoane beneficiare.

FAO_map

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets