Fecioara Maria din Chiquinquira împlinește 307 ani! Locuitorii reînnoiesc devotamentul față de patroana lor


fecioara-maria-din-chiquinquiraCaracas, 19 noiembrie 2016 (RNV).

Totul a început pe 18 noiembrie 1709. În casa Mariei de Cardenas, o umilă spălătoreasă, s-a întâmplat o minune. Pe o tăbliță fină de lemn, pe care această simplă femeie o colectase cu o zi înainte, de pe malul lacului Maracaibo, a apărut imaginea Fecioarei Maria din Chiquinquira, “La Chinita”.

De atunci, acum 307 ani, oamenii din statul venezuelean Zulia o venerează pe Fecioara Morena. La casa ei, Basilica Chiquinquira și San Juan de Dios, construită în inima orașului Maracaibo, au pelegrinat milioane de persoane, proprii și străini, atrași de povestea fecioarei de pe tăbliță.

Toți cei care își mărturisesc iubirea pentru “La Chinita” au, în plus față de credință, ceva în comun: au fost binecuvântați de către sfânta patroană. Sunt nenumărate miracolele atribuite Fecioarei Maria, multe dintre ele depășind granițele venezuelene.

Simbolul unității

“Fecioara este un element de legătură, este Maria din Nazaret cu toată puterea pentru catolici și creștini, este pentru toate religiile-chiar și pentru cei care nu au credință-o energie și o forță care integrează“, a spus guvernatorul statului Zulia, Francisco Arias Cardenas.

Festivitatea pentru patroană a început pe 29 octombrie, ultima sâmbătă din luna a zecea a anului, cu scăderea nișei imaginii Fecioarei Maria din Chiquinquira, ceremonia religioasă care este împodobită cu proze poetice, sub acordurile grupurilor care cântă în ritmul muzical din regiune (muzică tradițională), care oferă cele mai bune compoziții pentru a primi numai bine din partea fecioarei.

Festivitatea a continuat până pe 18 noiembrie, cu celebrarea, în fiecare oră, cu slujbe și serenade la templul acesteia, ceremonia cea mai așteptată fiind slujba oficiată de către Arhiepiscopul din Maracaibo, Monseniorul Ubaldo Santana, în piața San Juan de Dios.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets