FITCuba 2016: porțile unei destinații care țintește dezvoltarea


Marți 3 mai 2016 se deschide la Complexul Morro-Cabaña, a 36-a ediție a Târgului Internațional de Turism, FIT Cuba 2016.
Autor: Sheyla Delgado G di Silvestrelli

Foto: Alberto Borrego

Foto: Alberto Borrego

Havana, destinație turistică aleasă ca centru de activități al ediției actuale.

În seara zilei de marți, Marele Teatru Alicia Alonso de la Havana își ridică cortina pentru spectacolul de gală care va inaugura oficial a 36-a ediție a Târgului Internațional de Turism, FIT Cuba 2016.

Una dintre cele mai mari atracții ale sărbătorii turismului în Cuba este de data aceasta coincidența cu a 60-a Reuniune a Comisiei pentru Americi a Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Peste 2 000 de delegați din principalele țări emițătoare de turism spre destinația Cuba vor participa la această ediție a Târgului, în același tip acreditându-se circa 150 de profesioniști din presa națională și străină, după cum a explicat Janet Ayala, director de Comunicare din Ministerul Turismului al țării gazdă (MINTUR).

Conform celor spuse de Ayala, de data aceasta FIT Cuba, care va transforma La Cabaña în epicentrul activităților, va avea printre protagoniști Canada, ca țară invitată de onoare, pentru a deschide lista piețelor emițătoare de turiști către cea mai mare Insulă din Antile, la Havana în calitate de destinație turistică și cultura ca produs. Și a subliniat că cei care participă la eveniment, vor putea cunoaște de la sursă paotențialităile sistemului turistic în geografia națională, precum și experiențele destinate să impulsioneze dezvoltarea acestei industrii, cunoscută și ca locomotiva economiei cubaneze.

Printre multiplele activități se află mostrele de la furnizori, un spațiu pentru derularea de afaceri, vizite tehnice la locuri de interes, prezentarea mapei de oportunități actualizată pe această ramură economică, schimburi cu entități aparținând MINTUR, și altele.

După cu a subliniat directoarea, Cuba va continua să acorde o atenție specială acelor piețe care au pariat în mod tradițional pe relația cu țara antiliană și care este deschisă în același timp și noilor interesați. În cest sens, ea a vorbit despre recentele solicitări ale turoperatorilor, linii aeriene și agenți de voiaj pentru a participa la FIT Cuba 2016.

De pe acum, acest Târg își dezvăluie atracția și ocupă spații în presă, într-un moment în care privirile sunt îndreptate spre destinația Cuba grație farmecului și perspectivelor pe care le are.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets