FORȚELE REVOLUȚIONARE CRED CĂ DIALOGUL ESTE PRINCIPALUL DRUM PENTRU BUNĂSTAREA POPORULUI


elias-jauaCaracas, 23 octombrie AVN

Dialogul este instrumentul fundamental pentru a pune în centrul acțiunii conducerii politice bunăstarea poporului venezuelean, care speră să-și recâștige stabilitatea atinsă în mai mult de un deceniu, a declarat duminică liderul socialist Elias Jaua.

“Este timpul de a relua necesitatea unui dialog pentru a ne recunoaște și a pune pe primul loc poporul, familia, omul, femeia venezuelană (…) și pentru acest lucru suntem mai ales, politicienii, revoluționari umaniști”, a declarat el duminică, în programul José Vicente Hoy, difuzat de Televen.

În acest spațiu, de asemenea, deputatul pentru Blocul Patriei a declarat că dialogul este posibilitatea de a ajunge la înțelegeri, care, în mod necesar, trec prin recunoașterea altora. În această privință, a negat faptul că de la coaliția de dreapta insistă asupra respingerii regimului lui Chavez, și inoculează ură pentru clase în rândul venezuelenilor.

Trebuie să existe “elemente de recunoaștere politică care să ne permită, de asemenea, să avansăm în problema dreptății și adevărului, respectarea puterilor publice, normalizarea vieții instituționale a țării, pentru a opri interferența internațională promovată de opoziție și posibilitatea unui armistițiu care să ne permită să avansăm cu soluția pentru problemele economice”, a spus.

Jaua a spus că numai în condiții de stabilitate politică, economică și socială vor fi oferite condițiile pentru o perioadă largă de prosperitate și creștere, lucruri posibile doar prin intermediul dialogului, un instrument pe care Jaua îl consideră vital, inclusiv în scenariul unui referendum revocator. “Într-un context de confruntare puternică, de transformări economice, de ignorare a puterilor politice, un revocatoriu ar contribui în mod periculos la o escaladare a conflictului politic din Venezuela”, a spus Jaua.

El a condamnat, de asemenea, manevrele celor de dreapta, care au încercat să provoace instabilitate politică, evitarea redresării economice și au încercat să ajungă la putere pe baza distrugerii țării, neliniștii și anxietății poporului. “În plus, nu au o conducere cu autoritate etică și morală pe care poporul să o vadă legată de interesele personale”.

În fața acestei conjuncturi, Jaua a spus că modelul chavist a demonstrat că este o putere organică cu conștiință, “ceea ce demonstrează faptul că comandantul Hugo Chavez a format o generație cu o sumă suficientă de cunoștințe pentru a înțelege situația dificilă cu care ne confruntăm, și pentru a apăra strategiile”.

El a adăugat că proiectul chavist este cel al independenței, egalității, incluziune socială și politică care contrastează cu modelul apărat de coaliția de dreapta, acesta fiind necolonial, subordont guvernului Statelor Unite, inegalitate, excludere, rasism și ură socială.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets