Forum împotriva Urii


Delcy-RodríguezCaracas, 04 septembrie 2017 (AVN)

Delcy Rodriguez: Venezuela este astăzi o victimă a urii imperiale

Președinta Adunării Naționale Constitutive, Delcy Rodriguez, a declarat luni, în statul Lara, că din străinătate se creează ’’un plan de ură împotriva Venezuelei’’, cu scopul de a atenta împotriva guvernului președintelui Nicolas Maduro, și de a promova un război civil.

’’Venezuela este astăzi o victimă a urii unor guverne aberante și intolerante, precum și a celor de dreapta venezueleană. Este un plan care cere deschis asasinarea președintelui Republicii, și această ură ajunge la societate, dorind să ne urâm unii pe alții, pentru a putea avea un proces de război’’, a avertizat Rodriguez.

Declarațiile sale au făcut parte din instalarea în Lara a forumului Împotriva Urii, Intoleranței și Coexistenței Pașnice, ca parte a dezbaterii pe care Adunarea Națională Constituantă o va desfășura în întreaga țară pentru a analiza cazurile de violență politică, care în ultimele luni au atentat împotriva păcii Republicii, și au fost comandate de sectoarele opoziției venezuelene și de de legăturile lor din străinătate. Pe parcursul celor trei luni ale planului sedițios al celor de dreapta, patru persoane-printre care trei membri ai Gardei Naționale Bolivariene-și-au pierdut viața după ce au fost arși de vii în timpul unei demonstrații. Aceste cazuri fac parte din cele 20 de decese înregistrate în acest stat, care, la rândul lor, reprezintă 22% din toate cazurile de violență măsurate de Statul venezuelean.

’’Lara a arătat o incidență mai mare a deceselor în actele de violență politică din acest an. Acest lucru ar trebui să ne facă să reflecționăm. Nimeni nu se naște urând și fiind intolerant față de alții. Ce s-a întâmplat este un plan de a face rău populației venezuelene’’, a spus Rodriguez, ratificând în același timp că fiecare dintre aceste cazuri va fi analizat sub protecția legilor venezuelene și a Adunării Naționale Constituante, și pe care a descris-o ca fiind cea mai sacră putere de care se bucură poporul pentru apărarea suveranității și a viitorului lor. În acest sens, a informat că, prin intermediul Comisiei pentru Adevăr, Justiție, Pace și Liniște Publică, se fac progresele necesare pentru a investiga adevărul tuturor acestor evenimente. Până acum- a informat -s-a determinat că unii polițiști erau în favoarea violenței. Președinta ANC a confirmat, de asemenea, că, Comisia pentru Adevăr va fi responsabilă cu aplicarea justiției necesare asupra funcționarilor Statului care au depășit folosirea forței în timpul planului violent al opoziției venezuelene.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets