G77+CHINA REFUZĂ SANCȚIUNILE IMPUSE DE STATELE UNITE VENEZUELEI


Grupul celor 77 și China și-au exprimat refuzul său la decizia recentă a Guvernului Statelor Unite ale Americii de a-și extinde sancțiunile unilaterale împotriva Guvernului Republicii Bolivariene Venezuela pe 2 februarie 2015.

Reafirmăm, în același timp, Declarația adoptată în cadrul Summit-ului Șefilor de Stat și Guvern ai Statelor Grupului celor 77 care a avut loc în Santa Cruz de la Sierra și care respinge cu vehemență impunerea legilor și reglementărilor cu impact extrateritorial și toate celelalte forme de măsuri economice coercitive, inclusiv sancțiunile unilaterale împotriva țărilor în dezvoltare.

Grupul celor 77 și China reiterează urgent necesitatea de a deroga toate măsurile luate împotriva Venezuelei sau a oricărui alt Stat care subminează Carta Națiunilor Unite și dreptul internațional, în special, principiul neintervenției.

Grupul celor 77 și China își exprimă solidaritatea și sprijinul Guvernului venezuelean afectat de aceste măsuri care sub nicio formă nu favorizează un climat al dialogului și al înțelegerii politice și economice între țări. În același timp, îndemnăm comunitatea internațională să adopte măsuri urgente și eficace pentru a elimina utilizarea de mijloace economice coercitive unilaterale împotriva oricărui statu, în special, pentru țările în curs de dezvoltare.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets