Gustavo Dudamel a dirijat orchestra bi-naţională Venezuela-Jamaica


Gustavo DudamelCaracas, 6 septembrie 2015 (Radioul Naţional din Venezuela)

Directorul orchestrei venezuelene, Gustavo Dudamel, a dirijat orchestra bi-naţională Venezuela-Jamaica la momentul inaugurării Centrului Cultural Simón Bolívar, localizat în centrul capitalei jamaicane, cu ocazia celebrării bi-centenarului Scrisorii din Jamaica.

„Este o intervenție foarte scurtă, însă simbolică în contextul acestui moment de celebrare a unui document istoric ce continuă a fi valabil până în zilele noastre”, a spus Dudamel în timpul actului.

De asemenea, a indicat că „Orchestra este Venezuela şi aceasta este naturaleţea muzicii, a fi prezent acolo, dăruind iubire oamenilor, dăruindu-le bucurie şi mai ales frumuseţea pe care o reprezintă muzica, interacţiunea cu publicul”, a subliniat.

V_JGustavo Dudamel, recunoscut pentru munca sa în cadrul Ansamblului de Orchestre pentru Tineret şi Copii din Venezuela, a amintit că moto-ul „a cânta şi a lupta îl aplicăm zilnic în toate momentele (…) şi mereu suntem acolo pentru a aduce dragostea noastră”.

În final a recomandat lectura Scrisorii din Jamaica, „pentru că este un document de o minunată valoare şi acolo este viziunea Eliberatorului nostru (Simón Bolívar) şi acesta trebuie sărbătorit”.

Centrul Cultural Simón Bolívar a fost conceput în 2013 şi construcţia sa a fost susţinută de către Venezuela şi PetroCaribe.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets