Guvernul Bolivarian a decretat Stare de Excepţie şi Urgenţă Economică

Guvernul Bolivarian a decretat Stare de Excepţie şi Urgenţă Economică


gaceta_oficialCaracas, 13 mai 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro Moros, a anunțat un nou Decret de Stare de Excepție Constituțională şi Urgență Economică, pentru a învinge războiul economic în curs şi a stabiliza ţara din punct de vedere social.

„Am decis, constituţional, aprobarea unui nou decret de stare de excepţie şi urgenţă economică pentru a învinge Lovitura de Stat şi războiul economic şi a stabiliza ţara noastră în faţa tuturor amenințărilor, atât naționale cât şi internaționale”, a declarat Șeful Statului.

„Am obligația de a proteja stabilitatea, integritatea, patria venezueleană şi suveranitatea sa, şi dreptul poporului nostru de a trăi în pace”, a informat Mandatarul la anunțarea Decretului ce garantează suveranitatea țării în orice scenariu politic, militar şi diplomatic împotriva agresiunilor din exterior.

Acesta a asigurat că dacă nu s-ar fi promulgat Decretul de Urgență Economică, ar fi fost „imposibil de acționat” şi de a duce la îndeplinre compromisurile internaționale asumate. În ciuda tuturor sabotajelor naționale şi a amenințărilor internaționale.

„În ultimele luni, suma plătită de republică pentru a onora angajamente internaționale asumate a fost de 35 de mii 900,48 milioane de dolari. Se poate spune că, în condiții de demnitate, fără a accepta condiții de la nimeni în lume, ne-am menținut independența”, a afirmat Președintele.

Acesta a solicitat înțelegere din partea Venezuelei „bune şi afirmative” pentru a putea reuşi.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets