Guvernul din Venezuela anunță o nouă etapă a dialogului cu Statele Unite ale Americii


venezuela-usaCaracas, 14 iunie 2016 (Telesur)

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat marți că guvernul țării sale va începe o nouă etapă a dialogului cu Statele Unite ale Americii (SUA), după ce a avut loc o întâlnire între ministrul de externe venezuelean Delcy Rodriguez și secretarul de stat american, John Kerry, în cadrul celei de-a 46-a Adunare Generală a Organizației Statelor Americane (OEA) în Santo Domingo, Republica Dominicană.

“Ei au propus inițierea imediată a unei noi etape de dialog cu noi canale de comunicare și un set de întâlniri la nivel înalt, și eu i-am spus ministrei de externe ‘aprobat’. Vom începe această serie de întâlniri la nivel înalt, sunt de acord”, a declarat Maduro, într-o ceremonie oficială în Caracas, capitala Venezuelei.

Președintele Nicolas Maduro a reiterat adeziunea guvernului său la diplomația de pace cu Statele Unite ale Americii. “Îi propun lui John Kerry să numească din nou un ambasador în Washington și să regularizeze relațiile”, a spus mandatarul venezuelean. În martie, Maduro a retras însărcinatul de afaceri din Statele Unite ale Americii, Maximilian Arvelaez, respingând decretul intervenționist împotriva Venezuelei, care a fost reînnoit pe 3 martie de către Barack Obama.

Kerry a anunțat, de asemenea, o viitoare vizită în Venezuela a Subsecretarului de Stat Thomas Shannon.

Ministra de Externe venezueleană a raportat la OEA faptul că țara sa se confruntă cu o dură campanie internațională de hărțuire condusă de către secretarul general al OEA, Luis Almagro, care are ca scop sa îl dea jos pe președintele ales de către popor, si astfel, să supună națiunea la interesele imperialiste.

Rodriguez a spus că Venezuela este o țară liberă și suverană, și că problemele interne ar trebui rezolvate de către națiune, fără interferențe, deoarece poporul este cel care trebuie să își dirijeze viitorul.

În context

Guvernele din Statele Unite ale Americii și Spania sunt principalii actori ai atacurilor mass-media internaționale împotriva Venezuelei, pentru a îl defăima și discredita pe președintele Nicolas Maduro și Revoluția Bolivariană, cu scopul de a provoca o lovitură de stat în națiunea sud-americană.

În plus, Secretarul General al Organizației Statelor Americane (OEA), Luis Almagro, a devenit un aliat al extremei de dreapta venezueleană. Oficialul a amenințat cu aplicarea Cartei Democratice împotriva acestei națiuni, deși nu are sprijinul țărilor membre ale instituției pe care o conduce.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets