GUVERNUL ECUADORIAN ÎȘI EXPRIMĂ ÎNGRIJORAREA ȘI RESPINGE RECENTELE DECLARAȚII ALE SECRETARULUI GENERAL AL ORGANIZAȚIEI STATELOR AMERICANE, LUIS ALMAGRO LEMES, MANIFESTATE ÎN SCRISOAREA ADRESATĂ PREȘEDINTELUI REPUBLICII BOLIVARIENE VENEZUELA, NICOLAS MADURO, PUBLICATĂ PE SITE-UL WEB AL OSA PE 18 MAI A.C.


REPUBLICA ECUADOR
COMUNICAT OFICIAL

Quito, 19 mai 2016

Declarațiile făcute în documentul semnat de Domnul Almagro, inedit în formă și conținut, utilizează termeni necorespunzători și un ton total diferit echității și măsurii în exprimare, impunând reprezentarea unei organizații care reunește treizeci și patru de state din emisfera.

Guvernul Ecuadorian subliniază faptul că Secretarul General al OSA ar trebui să își ajusteze atenția în îndeplinirea atribuțiilor sale conform Normelor Generale de Funcționare ale Secretariatului General al Organizației după cum se prevede în articolul 113 al Cartei OSA, și, prin urmare, cere Secretarului General să respecte cu strictețe articolul 137 al normelor citate care prevede că: Secretarul General și Secretarul General Adjunct se abțin de la orice activitate, indiferent dacă sunt sau nu interzise în mod precis în aceste Norme, care au ca rezultat sau pot da impresia că ar conduce la: … b. Pierderea independenței sau imparțialității în executarea funcțiilor sale … d. Afectarea bunului nume și integrității Secretariatului General.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că nerespectarea acestor norme în exercitarea funcțiilor Secretarului General poate limita funcționarea corespunzătoare a OSA și, prin urmare, eventuala aplicare a articolului 116 din Carta OSA care prevede demiterea Secretarului General.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets