Guvernul Național reafirmă dorința de dialog ca un mijloc de soluționare a diferențelor


guvern_nationalCaracas, 06 decembrie 2016 (AVN).

Marți, Jorge Rodriguez, reprezentant al Guvernului la masa dialogului de pace, a confirmat dorința de a continua cu dialogul, pentru a soluționa diferențele cu sectoarele opoziției, în ceea ce privește ordinea constituțională din țară.

“Singurul angajament pe care îl are Președintele (Nicolas Maduro) și pe care noi, reprezentanții Guvernului Bolivarian îl avem la masa de dialog, este cu poporul din Venezuela care vrea pace, vrea dialog”, a spus Rodriguez într-o conferință de presă difuzată de postul VTV.

Pe șase decembrie a avut loc cea de-a doua reuniune-prima a fost pe 30 octombrie-între cele două părți pentru a evalua dezvoltarea celor patru mese tehnice de dezbatere: 1. Pace, Respactarea Statului de Drept și a Suveranității Naționale 2. Adevăr, Justiție și Ajutorul pentru Victime 3. Economic-Social și Generația de Încredere 4. Cronograma Electorală.

Rodriguez a descris instanța ca fiind un “dialog fructuos cu toți factorii din viața politică, socială, culturală, umană din țară. Nu există un spațiu de participare în care Președintele să nu fi dat instrucțiuni de a face eforturi de dialog pentru construirea patriei”.

De asemenea, a amintit că, deși cei de dreapta nu îndeplinesc majoritatea acordurilor pe care le-au semnat pe 12 noiembrie, printre care disprețul pe care îl are consiliul executiv al Adunării Naționale (AN) față de Tribunalul Superior de Justiție, pentru că nu au demis din Parlament-prin ordinul Puterii Judiciare-candidații Julio Ygarza, Nirma Guarulla și Romel Guazama, în timp ce Camera Electorală menține o anchetă a unei presupuse fraude electorale.

De asemenea, a menționat faptul că extrema dreaptă nu contribuie și nu aduce nici un aport la depășirea atacului economic și financiar împotriva Venezuelei.

Extrema dreaptă știe-a declarat Rodriguez-cine sunt autorii intelectuali ai atacului asupra monedei și a sectorului economic al țării, “care vizează afectarea economiei venezuelenilor; și în spatele lor sunt liderii MUD (Masa Unității Democratice, coaliția opozitoare)”.

În fața acestor fapte, Guvernul consolidează activitatea în cadrul Consiliului Economiei Productive, Agendei Economice Bolivariene, cu sectoarele productive private și publice din Venezuela, a spus Rodriguez.

“Guvernul Bolivarian și poporul venezuelean nu se predau nimănui, nu acceptă ultimatumuri, și nici un fel de presiune din partea puterilor lumii”.

Comisia de Adevăr

În timpul conferinței de presă, Jorge Rodriguez a denunțat faptul că extrema dreaptă conduce o campanie mediatică pentru a îi înălța pe autorii acțiunilor violente din 2014, al căror obiectiv a fost răsturnarea neconstituțională a președintelui Maduro, cu așa numitul plan “Ieșirea”, activat de opozitorul Leopoldo Lopez.

El a reamintit că această situație a dus la 43 de crime și mai mult de 800 de răniți. În acest sens, a menționat că prin intermediul comisiei de Adevăr, Justiție și Ajutorul pentru Victime, se va desfășura o muncă pentru a clarifica cele întâmplate, și a da glas victimelor, nu doar în privința acestor fapte, ci și a violenței constante din partea opoziției.

“Nu există nici o modalitate de a obține o pace durabilă dacă nu există o întâlnire în care făptuitorul se confruntă cu victima, și aceasta să poată vorbi și să fie vindecată”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets