Guvernul Național va participa pe 13 ianuarie la întâlnirea cu opoziția la masa de dialog


Caracas, 9 ianuarie 2017 (Correo del Orinoco).
Vicepreședintele Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV), Diosdado Cabello, a declarat luni că pe 13 ianuarie reprezentanții Guvernului Revoluționar vor participa la întâlnirea cu opoziția la masa de dialog.

„Pe data de 13 a fost convocată o ședință, unde vor fi prezenți reprezentanții purtători de cuvânt ai Revoluției, așteptându-i pe cei de dreapta”, a spus Cabello într-o știre informativă de la Venezolana de Television.

De asemenea, a mai spus că „noi nu ne vom ridica (…) ne bazăm pe soluții la masa de dialog: recunoașterea Constituției, a Statului, a dreptului venezuelean de către opoziție”.

Cabello a declarat că însoțitorii internaționali au toată disponibilitatea de a asista la întâlnirea care se realizează pentru pacea poporului venezuelean, lipsește doar disponibilitatea sectoarelor de dreapta, care au fost somați să nu se lase “șantajați”.

De asemenea, el a menționat că Papa Francisc este cel care a arătat interesul pentru dialogul din Venezuela, și nu ministrul de externe al Vaticanului, așa cum dorește să arate opoziția de dreapta.

„În timp ce Papa face apel la dialog, conferința episcopală spune că aici, în Venezuela, nu este necesar dialogul”, a adăugat acesta.

ÎNCERCARE DE PUNERE SUB ACUZARE POLITICĂ

Pe de altă parte, referitor la sentința emisă de Tribunalul Superior de Justiție (TSJ), privind tentativa de punere sub acuzare politică a președintelui Nicolas Maduro, pe care o dorește Adunarea Națională (AN), liderul a spus că nu există nici un fel de posibilitate de a declara abandonarea mandatului.

În acest sens, a declarat că AN (Adunarea Națională) nu a fost creată pentru a-l înlocui pe președintele Republicii, astfel încât “ceea ce se încearcă la AN este o violare a Constituției, o lovitură de Stat”.

El a reamintit faptul că până când Parlamentul nu respectă prevederile TSJ (Tribunal Superior de Justiție), vor continua sfidările.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets