Guvernul Președintelui Nicolas Maduro primește un sprijin copleșitor la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU


GUVNMGeneva, 21 iunie 2017 (MPPRE)

Un sprijin copleșitor pentru guvernul Președintelui Nicolas Maduro în eforturile lui de a menține pacea și instituționalitatea democratică, au exprimat miercuri, 57 de țări care fac parte din Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Ambasadorul Jorge Valero, reprezentantul permanent al Venezuelei la ONU-Geneva, a spus că aceasta este o victorie răsunătoare a guvernului și poporului venezuelean împotriva campaniei mass-mediei internaționale, care vrea să promoveze încercările de răsturnare a Guvernului Bolivarian.

Valero a spus că Declarația Comună a fost citită de către reprezentantul permanent al Cubei la ONU Geneva, Ambasadorul Pedro Luis Pedroso, în numele a 57 de țări din America Latină, Europa, Africa și Asia, ca o demonstrație puternică a faptului că Revoluția Bolivariană se bazează pe un sprijin mare, nu doar de la poporul venezuelean, ci și de la întreaga lume.

„Guvernul Președintelui Maduro și Venezuela au primit cu bucurie și cu o mare recunoștință acest gest nobil de solidaritate și prietenie din partea țărilor care reprezintă milioane și milioane de oameni care spun stop intervențiilor în Venezuela, și cer respectarea suveranității Patriei lui Simon Bolivar și Hugo Chavez”, a spus Valero.

Ambasadorul a spus că această nouă victorie a diplomației bolivariene de pace este o lovitură dură pentru sectoarele cu handicap care se bazează pe violență, în loc de apelul la dialog și pace al Președintelui Nicolas Maduro, a celor care continuă să se alăture în fiecare zi în sectoare mari din Venezuela.

În timpul discursului său a spus „mulțumiri infinite țărilor care au sprijinit Declarația Comună de sprijin pentru Venezuela”.

În continuare, Declarația Comună de sprijin pentru Venezuela:

1.Recunoaștem imperativul tuturor Statelor de a respecta suveranitatea Republicii Bolivariene Venezuela, în conformitate cu principiile universale de a nu interveni în treburile interne stabilite în Carta Națiunilor Unite.

2.Considerăm că poporul venezuelean are competența, exclusiv, de a determina viitorul său fără amestec din afară.

3.Sprijinim Guvernul Constituțional al Republicii Bolivariene Venezuela în angajamentul său de a menține pacea și instituționalitatea democratică în țară, precum și hotarârea sa de a garanta respectarea deplină a drepturilor omului și a libertăților fundamentale în Venezuela.

4.Susținem apelul făcut în mod repetat de către Președintele Nicolas Maduro Moros, la dialogul politic între diferitele sectoare care se află în Venezuela, în scopul de a menține pacea și de a asigura stabilitatea instituțiilor democratice din țară.

5.Salutăm eforturile lăudabile realizate în beneficiul dialogului politic și al păcii de către Uniunea Națiunilor Sud-americane (UNASUR), și a foștilor președinți Jose Luis Rodriguez Zapatero, din Spania; Martin Torrijos, din Panama; Leonel Fernandez, din Republica Dominicană, împreună cu Trimisul Special al Sfântului Scaun.

6.Sprijinim, de asemenea, și încorporarea țărilor din America Latină și Caraibe la promovarea dialogului politic din Venezuela, și anume: El Salvador, Nicaragua, Republica Dominicană, Uruguay și Statele membre ale CARICOM.

7.Condamnăm orice acțiune care perturbă pacea, liniștea și stabilitatea democratică, prin subminarea instituțiilor democratice din Republica Bolivariană Venezuela și cele care amenință suveranitatea acesteia.

8.Credem că, comunitatea internațională trebuie să consolideze capacitățile și să ofere asistență tehnică în baza solicitării țării respective de a aborda provocările drepturilor omului în țară.

Această declarație a fost semnată de Rusia, China, India, Africa de Sud, Iran, Vietnam, Argelia, Egipt, Iordania, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Pakistan, Irak, Liban, Libia, Angola, Etiopia, Palestina, Qatar, Belarus, Arabia Saudită, Azerbaidjan, Siria, Ecuador, Bolivia, Cuba, Nicaragua, Saint Vincent și Grenadine, Sfântul Kitts și Nevis, Dominica, Bahrain, Comore, Djibouti, Somalia, Sudan, Tunisia, Yemen, Coreea de Nord, Eritreea, Namibia, Laos, Filipine Sudanul de Sud, Republica Congo, Burundi, Zimbabwe, Myanmar, Timorul de Est, Tadjikistan, Oman, Republica Democrată Congo, Nigeria, Guineea Ecuatorială, Mauritania, Mozambic și Togo.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets