Guvernul și opoziția venezueleană continuă discuțiile de pace


Delcy_RCaracas, 6 iunie 2016 (Telesur).

Ministra de Externe a Venezuelei se află în Republica Dominicană, îndeplinind angajamentul de a continua dialogul cu opoziția, sub auspiciile Uniunii Națiunilor Sud Americane.

Ministra venezueleană, Delcy Rodriguez, a declarat duminică faptul că Guvernul țării sale este dispus să continue negocierile cu opoziția pentru a menține pacea în națiunea sud americană.

“Delegația guvernului venezuelean pentru dialog s-a reunit în Republica Dominicană cu foștii președinți Torrijos și Zapatero”, a spus diplomatul.

A declarat că sunt “angajați și lucrează în mod clar pentru dialog și pace în Venezuela, cu respectarea deplină a suveranității”.

Context

Pe 27 mai, reprezentanții Guvernului și cei ai Mesei Unității Democratice au avut o reuniune de explorare în țara caraibiană cu scopul de a stabili un dialog și de a se pune de acord asupra păcii.

Reuniunea promovată a fost condusă de foștii președinți, José Luis Rodríguez Zapatero, din Spania; Leonel Fernández, din țara gazdă, și Martín Torrijos, din Panamá.

La cel de-al VII-lea Summit, șefii Statului și Guvernului din țările membre ale Asociației Statelor din Caraibe (AEC), președintele Nicolás Maduro a mulțumit pentru comunicatul pe care această asociație l-a emis în susținerea dialogului între sectorul guvernamental al Revoluției Bolivariene și opoziția venezueleană.

Consiliul Permanent al Organizației Statelor Americane (OEA) a ajuns la un consens miercurea trecută, în care și-a exprimat sprijinul pentru dialogul însoțit de UNASUR care a avut loc între Guvernul și opoziția din Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets