GUVERNUL ȘI POPORUL VENEZUELEI SĂRBĂTORESC A OPTA ANIVERSARE A UNASUR


REPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU RELAȚII EXTERNE

COMUNICAT

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro Moros, în numele guvernului și poporului venezuelean, sărbătorește plin de mândrie națională și sud-americană data de 17 aprilie 2015, Ziua Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR).

UNASUR este concretizarea visului unionist al Eliberatorului nostru Simón Bolívar. În acest an sărbătorim 200 de ani de când a fost redactată Carta de la Jamaica, document prin care se dovedește fără îndoială necesitatea unirii pentru păstrarea independenței autentice a țărilor noastre. Uniunea Americii de Sud în prezent este vocea popoarelor sale și acțiunea acesteia răspunde nevoilor sale.

În prezent, faptele eliberatorilor noștri sunt mai vii ca niciodată: Bolívar, San Martín, O’Higgins, Artigas, Antonio José de Sucre, Francisco de Miranda, Manuela Sáenz și mulți alții. În luptele pe care trebuie să le purtăm astăzi pentru apărarea independenței și suveranității popoarelor noastre, încă ne însoțesc victoriile din Pichincha, Tucumán și Ayacucho. Contăm pe sprijinul poporului pentru obținerea libertății.

UNASUR se poziționează ca un bloc de referință în geopolitica regională și mondială, a cărui putere se bazează pe principiul unității în diversitate și apără principiile Dreptului Internațional Public și a respectului pentru suveranitate și egalitate între State. America Latină și Caraibe a fost declarată ca fiind Zonă de Pace, fără arme nucleare.

Comandantul Nostru Etern, Hugo Chávez, a lucrat fără încetare pentru concretizarea visului bicentenar al părinților noștri eliberatori. A reușit să unească dorințele diferitelor guverne din regiune pentru materializarea acestui spațiu care în prezent ne umple de speranță în fața rolului pe care trebuie să îl îndeplinească America de Sud în contextul unei lumi pluripolare și multicentrice.

Caracas, 17 aprilie 2015

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets