Guvernul venezuelan este atașat principiului respectării Dreptului Internațional și respinge declarația Înaltei Reprezentante a UE

Guvernul venezuelan este atașat principiului respectării Dreptului Internațional și respinge declarația Înaltei Reprezentante a UE


Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela respinge Declarația Înaltei Reprezentante a Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate cu privire la decizia suverană a Guvernului venezuelan de a-l declara persona non grata pe Ambasadorul Regatului Spaniei, în temeiul Articolului 9 din din Convenția de la Viena cu privire la Relațiile Diplomatice din 1961.

Relațiile externe ale Republicii Bolivariene Venezuela sunt fundamentate pe atașamentul față de Dreptul Internațional. În acest sens, Guvernul Bolivarian își reiterează respingerea față de măsurile restrictive, coercitive, unilaterale și ilegale impuse de Uniunea Europeană împotriva unor Înalți Funcționari venezuelani. Acestea reprezintă o încălcare deschisă a Cartei Națiunilor Unite. În consecință, Guvernul Venezuelei cere Uniunii Europene să-și înceteze strategia ostilă împotriva țării noastre.

De asemenea, Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela respinge în mod vehement pretenția arogantă a Uniunii Europene de a ”monitoriza” Venezuela ca și când ar fi vorba de o colonie aflată sub tutela sa. Poporul venezuelan, liber, independent și suveran, cere Uniunii Europene să-și retragă declarația ofensivă. Înaltele Autorități ale Republicii Bolivariene Venezuela dau seamă de acțiunile întreprinse exclusiv Poporului Venezuelan, și nu unor grupuri de putere străine.

În concluzie Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela face apel la Uniunea Europeană să revină la relațiile respectuoase și constructive care de-a lungul istoriei i-au caracterizat conduita față de țara noastră și care astăzi sunt puternic compromise de atacturile constante împotriva instituțiilor democratice venezuelane, atacuri motivate de interesele obscure ale acelor actori, atât din cadrul blocului comunitar cât și a celor din afara acestuia, care au confiscat relațiile dintre Venezuela și Uniunea Europeană.

Caracas, 27 ianuarie 2018

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets