Guvernul venezuelean a denunțat manipularea mass-media internațională referitoare la simularea electorală constitutivă


Ministrul de Externe al Venezuelei la conferința de presă de la Casa Galbenă. Foto: @vencancilleria

Ministrul de Externe al Venezuelei la conferința de presă de la Casa Galbenă. Foto: @vencancilleria

Caracas, 17 iulie 2017 (MPPRE)

Cancelarul Republicii Bolivariene Venezuela, Samuel Moncada, a denunțat iresponsabilitatea și lipsa de rigoare logică a mediilor de comunicare internaționale, în tratamentul lor privind ancheta internă desfășurată de opoziția venezueleană duminică, denumită ‘’plebiscitul’’, inexistentă în legislația națională.

‘’Punctul central este că pe nimeni nu interesează adevărul, ceea ce contează este efectul, o operațiune de propagandă pentru a manipula venezuelenii, inclusiv și pe proprii lor adepți; iar realitatea este că niciodată nu se va ști nimic pentru că au ars probele’’, a spus Ministrul Afacerilor Externe la conferința de presă.

De la Casa Galbenă ‘’Antonio Jose de Sucre’’, Cancelarul a criticat modul în care au fost manipulate informațiile despre simularea alegerilor organizate de către organismul electoral venezuelean, Consiliul Național Electoral (CNE), pentru a alege candidații pentru Adunarea Națională Constituantă (ANC); și, pe de altă parte, apelul pentru așa numitul ‘’Plebiscit’’ realizat de către cei din opoziție.

În acest sens, Ministrul a denunțat că emițătoarele de știri din diferite medii de comunicare internaționale (Argentina, Columbia, Mexic, Puerto Rico, Canada, S.U.A. și Spania), au emis cifre concrete cu privire la această consultare, a cărei evidență a fost distrusă din ordinele acelorași lideri ai opoziției, ceea ce împiedică posibilitatea de a avea un rezultat credibil al acestui proces.

‘’Singurul răspuns serios și științific este că nimeni nu știe, nu a știut și nu va ști de ce au ars dosarele unde erau înregistrați votanții’’. Prin urmare, ‘’este imposibil să vorbim de numere (…). De unde are mass-media aceste numere; ei doar repetă ceea ce spune conducerea opoziției’’, a declarat acesta.

De asemenea, el a catalogat acțiunea ca fiind iresponsabilă și lipsită de rigoare logică, și a insistat că marile corporații de comunicare internațională arată un dezinteres total în a transmite adevărul.
‘’Datoria lor era de a întreba câți au fost și câți nu au fost la această votare’’, din contră, ‘’se ocupă să repete un concept foarte practicat numit ‘gaslighting’, sau oală de fum, care constă în plantarea de informații false pentru ca oamenii să se îndoiască de propriile idei, izolându-se de realitate’’.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets