Guvernul venezuelean dezvăluie atentantul loviturii de stat


gobierno-bolivariano1Caracas, 12 februarie 2015 (Telesur)

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunțat joia aceasta că a fost dezvăluit atentatul unei lovituri de stat împotriva națiunii sud-americane. Președintele Nicolás Maduro a denunțat – joi că oficiali ai Forțele Aeriene ale Armatei erau finanțați de către oficiali ai guvernului Statelor Unite pentru a pune la caleo lovitură de stat în Venezuela, care s-ar fi defășurat în câteva etape:

  1. Publicarea „Programului Guvernului de Tranziție” în presa scrisă.

Acest program urma să definească planurile guvernamentale ale celor care organizau lovitura de stat.

  1. Atacarea unui avion armat Tucano ”Ținta era Palatul Miraflores sau un spațiu unde s-ar fi realizat o acțiune guvernamentală. Atacul s-ar fi realizat cu un avion EMB. 321 Tucano, care ar fi fost adus din afară pentru că avioanele Tucano din Venezuela sunt în reparații și nu pot zbura”, a explicat mandatarul.

Atacurile cuprindeau și medii de comunicare, inclusiv teleSUR

  1. Filmarea unui General condamnat

„S-ar fi publicat o filmare a unui general condamnat și mărturia acestuia cu privire la lovitura de stat de anul trecut, informând că puterea militară s-ar fi revoltat împotriva președintelui Nicolás Maduro, înlăturându-l de la putere ”, a mărturisit acesta.

Generalul la care se face referire este Generalul de Brigadă Oswaldo Hernández Sánchez.

Maduro a susținut faptul că intenția era ca înregistrarea video a lui Hernández să fie difuzată de – CNN, Reuters, AP și alte agenții de știri. De fapt, Maduro a spus că filmarea generalului nu a putut fi înregistrată datorită tuturor mijloacelor de securitate ale Guvernului venezuelean. „Investigatorii m-au informat că a fost împiedicată înregistrarea acestei filmări”, a relatat.

Acest lucru a dus la înregistrarea altei filmări, și depre aceasta fiind informat liderul venezuelan. „Au căutat un apartament în Maracay (centrul Venezuelei) și doi oficialiînsoțiți de doi civili (îmbrăcați în oficiali) pentru înregistrareaaltei filmări de 8 minute și 42 de secunde. Chiar de acolo, un oficial patriot ne trimitea poze cu ceea ce făceau”, a precizat și a adăugat că filmulețul avea scopul de a produce„confuzie în rândul populației în Venezuela și în lume”

De asemenea, a spus că persoana care a realizat această filmare a fost arestată.

„Era un grup finanțat din Miami, doi dintre aceștia erau urmăriți la nivel internațional”, a asigurat liderul venezuelean.

A explicat că acest grup de oficiali a fost prins anul trecut și sunt închiși pentru încercarea de a încuraja o lovitură de stat și un Guvern de tranziție. Cu toate acestea, unul dintre ei a fost pus în eliberatate, dar în ianuarie anul acesta a fost reținut din nou pentru o altă încercare de lovitură de statAnul acesta, l-au căutat, i-au plătit o sumă considerabilă în dolari, i-au dat o misiune sau varii misiuni, i-au dat viză nord-americană cu data de expirare trei februarie. I-au spus de la Ambasada (Statelor Unite) că dacă a eșuează, poate trece granița pe la orice punct al frontierei -”, a explicat Maduro despre oficialul care a fost eliberat anul trecut.

Președintele a mulțumit oficialilor care au reușit să împiedice acest nou atac împotriva democrației venezuelene. „Vreau să le mulțumesc tinerilor oficiali, agențiilor de informații pentru că am reușit să urmărim această tentativă de lovitură de stat împotriva țării noastre”, a precizat acesta.

În același timp a susținut că „grupurile fasciste care promovează planurile de lovitură de stat împotriva Revoluției Bolivariene vor fi răsturnate cu ajutorul conștiinței și mobilizării populare a oamenilor noștri”.

A insistat pe faptul că butonul declanșator pentru inițierea acțiunilor violente împotriva Venezuelei era să creeze acum, pe 12 februarie un mediu ostil. „Ei voiau mai multe decese în Caracas și in interiorul țării în timpul manifestărilor dreptei”.

Prin intermediul contului său de Twitter @pvillegas_tlSUR președinta teleSUR Patricia Villegas a explicat în patru puncte acțiunile violente pe care pretinde să le aplice dreapta venezueleană împotriva Guvernului constituțional al lui Nicolás Maduro.

  1. Război economic: „Ei se gândeau că poporul a le va cădea pradă pentru că eu eram în străinătate”
  2. Generarea unei dezbateri internaționale despre o așa-zisă criză umanitară în Venezuela.
  3. Lovitură politică: „Caută un trădător” pentru a participa la răsturnarea Guvernului Bolivarian legitim.
  4. Lovitură militară cu activarea „Programului Guvernului de Tranziție”.

Liderul național, le-a mulțumit tuturor mișcărilor politice, sociale, Forței Armate Naționale Bolivariene și nu în ultimul rânduniunii civico-militare pentru apărarea democrației, păcii șiRevoluției Bolivariene. „Ceea ce a încercat să impună această lovitură de stat contracarată, este trădarea și pentru cei care își doresc să o accepte nu își iubesc Patria, sunt cei care doresc să ofere bogățiile țării noastre forțelor străine. Mulțumesc tuturor pentru această demonstrație de iubire de patrie și pentru apărarea revoluției noastre”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets