Guvernul venezuelean evaluează posibilitatea unei acțiuni în justiție împotriva JP Morgan pentru atacurile contra economiei naționale


05242012_jpmorgan_articleCaracas, 22 noiembrie 2016 (MPPRE).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro Moros, a cerut ministrului Puterii Populare pentru Petrol, Eulogio del Pino, să susțină o acțiune judiciară împotriva băncii de investiții JP Morgan, pentru încercările de discreditarea operațiunilor de plată a bonusurilor de la compania de stat Petroleos de Venezuela (Pdvsa).

“I-am spus ministrului Eulogio del Pino să se consulte cu biroul nostru internațional și să prezinte propunerile pentru a lua măsuri legale împotriva JP Morgan în numele poporului Venezuelei. Minimul pe care îl poate face această bancă este să ceară scuze poporului venezuelean și să spună că au greșit, eu denunț toată această campanie financiară”, a spus Maduro.

În timpul programului său de la radio, președintele a descris această acțiune ca fiind criminală, menită să destabilizeze economia venezueleană și a criticat sectoarele de dreapta pentru că se pretează la o astfel de situație.

“JP Morgan a spus că Pdvsa nu a plătit și au intrat în incapacitate de plată, întreb: nu este criminal acest tip de anunț împotriva unei țări întregi? O țară care nu face altceva decât să lucreze. Ieri, președintele Pdvsa a negat această campanie de minciuni”, a spus el.

Șeful statului a subliniat că Petroleos de Venezuela a depus banii la Citibank în avans, și aceasta nu a chemat deținătorii de obligațiuni.

“În spatele acestei situații se află Departamentul de Trezorerie al S.U.A. și guvernul lui Barack Obama, tot acest atac violent se datorează faptului că nu au putut răsturna procesul revoluționar în 2016 și acționează cu disperare împotriva monedei, finanțelor țării, împotriva companiei petroliere”, a spus Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets