Guvernul venezuelean investește 1.890 milioane $ pentru a optimiza producția Ferrominera Orinoco


ferrominera_orinocoCaracas, 27 septembrie 2016 (N24).

Un total de 1.890 milioane de dolari investește guvernul național pentru a optimiza nivelurile de producție ale companiei Ferrominera Orinoco, ca parte a construcției noului model economic diversificat.

Președintele companiei de stat, Isaias Suarez Chourio, a declarat că Guvernul a investit 800 de milioane de dolari în fabrica de concentrare din Ciudad Piar, a alocat 110 milioane pentru extinderea arcului Palua, alte 555 pentru prima linie de cale ferată și 425 de milioane de dolari pentru a doua linie de cale ferată.

“Ferrominera odată ce primește aceste resurse, poate genera venituri in raport cu cele 800 de milioane de dolari pe an”, a declarat marți președintele Ferrominera, în timpul programului Punctul Critic, difuzat de către Televiziunea Venezolana.

Suarez Chourio a subliniat faptul că această industrie are o capacitate de producție de 4 milioane de tone de lingouri, din care doar aproximativ 300 de mii sunt transformate în țară, ceea ce permite exportul acestor sfere de fier preredus, care sunt utilizate ca materie primă pentru fabricarea oțelului.

El a afirmat că prețul lingoului se află în prezent la o medie de 60 de dolari pe tonă, astfel că, odată cu dezvoltarea Motor Industrial, este de așteptat ca în 2017 producția să ajungă la 40 de milioane de tone, ceea ce va crește vânzarea acestor blocuri la 200 dolari pe tonă.
“În acest an ne putem aștepta la o producție de aproape 9 milioane de tone (…). Este ceva de genul 54% din capacitatea sa, dar cel mai important este ceea ce se va întâmpla în anul 2017, vom depăși 17 milioane de tone”, a declarat președintele Ferrominera.

În ceea ce privește modernizarea companiei, a raportat că se așteaptă ca într-o perioadă de 3 ani să fie la capacitatea maximă de producție.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets