Guvernul venezuelean reiterează scopul de a elimina sărăcia și subnutriția


eliminare saracieCaracas, 16 septembrie 2014 (AVN)

Scopul Guvernului venezuelean este de a ajunge la un grad cât mai apropiat de zero în ceea ce privește subnutriția prin intermediul bazelor Misiunilor Socialiste care se contruiesc în cele 1.500 de comunități din țară care se regăsesc într-o situație de sărăcie extremă, a informat astăzi președintele Nicolás Maduro.

De la inaugurarea recentă a Centrului de Educației Primară din Orașul Tiuna, situat la sud-est de Caracas, șeful statului a spus bucuros că indicii subnutriției au trecut de la 8,8%, în decada anilor 90 a secolului XX, la 2,7%, și 2012, obiectivul fiind atins.

“În anii 80 subnutriția a ajuns la procente de 25%, 30%, apoi odată cu Revoluția Bolivariană cifrele s-au schimbat, de la un procent de aproape 8% pentru subnutriție în anii 90, la 2,7%, în anul 2012 și obiectivul nostru este acum în bazele Misiunilor Socialiste, acolo unde există o sărăcie extremă, subnutriția este zero ” a precizat acesta într-o transmisiune pentru rețelei naționale de radio și TV.

A comentat că din cauza unui procent mare de subnutriție și a lipsei de acces la educație formală, comandantul Hugo Chávez a creat misiunile educative, precum Misiunea Robinson 1, pentru a-i învăța să scrie și să citească pe cei care nu au avut oportunitatea de a studia; Misiunea Robinson 2, pentru educația primară; Misiunea Ribas pentru studii gimnaziale; și Sucre pentru studii universitare.

“Un sistem școlar pentru adulți de vârstă înaintată de cea mai bună calitate, care vine să răspundă dorințelor celor care vor sa studieze”, a declarat acesta.

Președintele Maduro a anunțat, de asemenea, crearea Corporației Naționale pentru Alimente Școlare care are ca obiectiv garantarea rezervelor necesare pehntru Programul de Alimente Școlare (PAE), care oferă mic-dejun și o gustare copiilor în toate colțurile țării.

Corporația va lucra în baza unui plan integral care incluzând tematici precum: producția agrocolă școlară, comercializarea alimentelor și serviciilor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets