În septembrie este convocată Ziua Mondială a Solidarității cu Venezuela


solidaritateVenezuelaMuncitori, membri ai mișcărilor sociale, partide politice, intelectuali și creatori ai lumii, au publicat un comunicat în favoarea poporului din Venezuela și al guvernului președintelui Nicolas Maduro.

’’Denunțăm în fața umanității conspirația inaternațională condusă de către Guvernul lui Donald Trump împotriva poporului Republicii Bolivariene Venezuela, a Guvernului său și autorităților legitime’’, spune textul.
Afirmă că Guvernul american desfășoară o agresiune politică, diplomatică, economică și mediatică, incluzând opțiunea militară, ’’pentru a destabiliza democrația venezueleană, a-l răsturna pe Președintele Nicolas Maduro, și a instaura un Guvern subjugat.

Lumea spune:’’Toți Suntem Venezuela’’

De asemenea, denunță că această conspirație împotriva unei țări suverane, care încalcă în mod clar dreptul internațional, avansează cu ’’cu sprijinul masiv al marilor transnaționale de informații, și cu sprijinul rușinos al guvernelor neoliberale și antipopulare’’.

Textul alertează că o agresiune militară în Venezuela, sau răsturnarea Revoluției Bolivariene, va provoca în emisferă o criză de dimensiuni istorice.

În cele din urmă, invită la Ziua Mondială Toți Suntem Venezuela care va avea loc în Caracas, Venezuela, pe 16 și 17 septembrie, și începând cu această dată, în diferite locuri ale lumii.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets