În Venezuela aproximativ 800 de mii de copii au fost atinşi de miracolul muzicii


miracolul_muziciiCaracas, 13 februarie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Astăzi Patria lui Bolivar celebrează cu mândrie a 41-a aniversare a Ansamblului Naţional de Orchestre şi Coruri pentru Copii şi Tineret din Venezuela, ansamblu creat de maestrul José Antonio Abreu, cel care a făcut posibil ca 800 de mii de copii să fie atinşi de miracolul muzicii.

Astfel s-a exprimat ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodríguez, aducând recunoştinţă muncii maestrului Abreu, ¨promotor al acestei minunate mişcări ce merită admiraţia întregii lumi¨.

Ministra a subliniat şi munca maestrului Gustavo Dudamel, ¨care cu simplitate şi genialitate ne-a reprezentat pe marile scene¨, naţionale şi internaţionale, devenind unul dintre directorii cei mai decoraţi ai generaţiei sale, şi el produs al acestui Ansamblu.

Şefa Diplomaţiei Bolivariene a amintit că în prezent Ansamblul s-a extins pe cele 5 continente şi ¨a devenit cel mai profund ambasador al nostru de pace, şi exprim urarea ca această aniversare să îi reîmprospăteze forţele pentru a continua să poarte către popoarele lumii acest frumos proiect venezuelean¨.

Ansamblului Naţional de Orchestre şi Coruri pentru Copii şi Tineret din Venezuela a fost creat de către José Antonio Abreu în 1975 cu obiectivul de a sistematiza instruirea şi practica individuală şi colectivă a muzicii prin intermediul orchestrelor simfonice şi corurilor, ca instrumente de organizare socială şi dezvoltare umanistă.

Ansamblul se compune din 1681 de orchestre de copii, tineret şi pre-şcolari; 166 de grupuri din Programul Alma Llanera, 1389 de coruri de copii şi tineret, 1983 de grupuri de iniţiere muzicală şi un personal didactic de mai mult de 10.000 de profesori în cele 24 de state ale Venezuelei.

Acest model pedagogic, artistic şi social, constituie programul de responsabilitate socială cu cel mai mare impact din istoria Venezuelei şi, la rândul său, a inspirat mai mult de 40 de ţări din Europa, America, Asia, Africa şi Oceania, unde deja se regăseşte modelul venezuelean, ce a demonstrat că este o alternativă reală şi sustenabilă de educaţie, progres şi pace.

¨Ceea ce a făcut Ansamblul de Orchestre este un miracol în spiritul naţional, ce ne aduce şi mai multă încredere în destinul şi viitorul Venezuelei¨, a exprimat preşedintele, Nicolás Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets