Institutul Național de Statistică ratifică diminuarea sărăciei în Venezuela


Presidente-del-INE-Elias-ELjuri-Caracas, 16 iunie 2014 (SIBCI)

Președintele Institutului Național de Statistică (INE), Elías Eljuri, a ratificat lunea trecută informația conform căreia sărăcia extremă în Venezuela a cunoscut o descreștere progresivă, situându-se, anul trecut, la 5,5%, procent calculat în funcție de nesatisfacerea necesităților de bază, în timp ce în anul 1999 era de 10,8%.

A explicat că această metodă măsoară gradul de sărăcie în mod integral, cuprinzând aspecte precum educația, supraaglomerarea în locuințe lipsite de serviciile de bază. În fiecare dintre aceste aspecte, țara a înregistrat o îmbunătățire substanțială.

În mod concret, indicatorul pentru educație arată că procentul copiilor între 7 și 12 ani care nu frecventează școala a scăzut de la 1,8% la 0,7%. Se consideră supraaglomerare în locuințe atunci când în aceeași încăpere dorm mai mult de trei persoane, fenomen care s-a redus de la 14,6% la 9,5% în perioada Revoluției, în timp ce indicatorul pentru locuințele fără servicii de bază a scăzut de la 15,7% la 9,5%.

A amintit, de asemenea, că Venezuela are cel mai scăzut coeficient Gini din America Latină, ceea ce demonstrează că este țara cu cele mai puține inegalități din regiune.

A subliniat creșterea numărului de pensionari, de la 387.000 în 1999, la peste 2,5 milioane actualmente; procentul educației primare și secundare a crescut de la 44% la 76%; iar în domeniul celei universitare s-a ajuns de la 800.000 de studenți, la 2,5 milioane; 82% din populație este tratat în centre de sănătate publică.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets