Insulza: Comunitatea internațională trebuie să sprijine dialogul în Venezuela


Jose-Miguel-Insulza-presidente-de-la-OEA-La-OEAAsunción, 4 iunie 2014 (SIBCI).

Secretarul General al Organizației Statelor Americane (OEA), José Miguel Insulza, a cerut comunității internaționale să sprijine ”fără presiuni și fără sancțiuni” procesul dialogului pe care Guvernul revoluționar îl impulsionează în țară.

“Soluția trebuie să o găsească societatea venezueleană și pentru aceasta solicităm comunității internaționale să ofere sprijinul său procesului intern care are loc în Venezuela într-o manieră pozitivă, fără presiuni și fără sancțiuni”, a îndemnat Insulza, în cadrul deschiderii lucrărilor celei de-a 44-a Adunare Generală a organismului, care a avut loc marțea aceasta în La Asunción, Paraguay.

A evidențiat că în cadrul dialogului trebuie să aibă prioritate voința de a găsi un punct comun, în pofida diferențelor. ”Dialogul presupune voință nu numai de a vorbi, dar și de a asculta, de a lăsa la o parte prejudecățile și de a avea disponibilitatea să se găsească un drum comun”, a spus acesta.

Pentru toate acestea, a cerut reprezentanților Guvernului și opoziției să mențină conversația ca fiind unica opțiune posibilă pentru a înfrunta problemele care s-ar putea întâmpla în țară. ”Nu există altă ieșire, în afara dialogului, la care convocăm atât guvernul, cât și opoziția”, a afirmat secretarul.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets