Întâlnire la nivel înalt în Caracas pentru a continua progresul în domeniul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului


inatalnire_caracasCaracas, 11 aprilie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Pentru a discuta asupra liniilor stabilite de Președintele Nicolas Maduro în legătură cu programul Planul Patria 2013-2019, s-a organizat reuniunea la nivel înalt a Grupului Interinstituţional pentru punerea în aplicare a obiectivelor de dezvoltare durabilă 2015-2030, în salonul Simón Bolívar al sediului administrativ al Cancelariei bolivariene.

La această întâlnire au participat directorul afacerilor multilaterale și de integrare a Ministerului de Externe din Venezuela, Ruben Dario Molina; Peter Grohman, reprezentant al Organizației Națiunilor Unite în Venezuela; Larry Devoe, secretar executiv al Consiliului Național al Drepturilor Omului; Președintele Institutului Național de Statistică, Raul Pacheco; precum și reprezentanți ai mai multor instituțiile responsabile pentru realizarea obiectivelor dezvoltării durabile în Venezuela.

Reprezentantul Organizației Națiunilor Unite în Venezuela, Peter Grohman, a declarat că această reuniune subliniază pregătirea guvernului venezuelean cu privire la această tematică importantă.

“Aceste obiective au fost elaborate prin cooperarea a 193 de țări membre ONU anul trecut, iar acum ideea este ca fiecare țară să le integreze în agendele naționale, pentru ca cele 17 obiective să fie o realitate în 2030”.

La rândul său, directorul afacerilor multilaterale, Ruben Dario Molina, a declarat că această reuniune la nivel înalt vizează implementatrea instrucțiunilor precise ale Președintelui Maduro, cu scopul de a include în agenda Planului Patria obiectivele de dezvoltare durabilă adoptate de Organizația Națiunilor Unite în septembrie 2015.

“Am discutat implementarea directivelor elaborate de Vicepreședinţia Executivă a Republicii, Consiliul Național pentru Drepturile Omului și Institutul Național de Statistică. Reuniunea a fost foarte fructuoasă, pentru că ne-a permis să aprofundăm instrucțiunile și mai ales să stabilim o metodologie de aplicare a obiectivelor dezvoltării durabile”, a declarat Molina.

Directorul afacerilor multilaterale a subliniat faptul că unul dintre obiectivele cele mai importante este eliminarea sărăciei în ţară până în anul 2019, obiectiv asupra căruia se lucrează asiduu.

Reprezentanții instituțiilor care au participat la această reuniune au căzut de acord asupra faptului că indicatorii trebuie să fie adaptaţi la capacitățile fiecărei țări, astfel încât să poată fi implementate în mod eficace toate cele 17 obiective de dezvoltare durabilă și cele 169 de obiective aferente pentru continuarea eforturilor de a construi o lume mai bună.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets