ÎNTÂLNIREA PREȘEDINTELUI NICOLAS MADURO CU SANCTITATEA SA PAPA FRANCISC


nm_papaGuvernul Republicii Bolivariene Venezuela informează poporul venezuelean cu privire la întâlnirea privată care a avut loc astăzi între Sanctitatea Sa Papa Francisc și Președintele Nicolas Maduro Moros.

Întâlnirea a avut loc în cadrul unui scurt tur pe care l-a dezvoltat Șeful Statului venezuelean în patru țări producătoare și exportatoare de petrol (Azerdbaijan, Iran, Arabia Saudită și Qatar) cu scopul de a lucra cu liderii acestora la un acord între membrii și non-membrii OPEP, pentru redresarea și stabilizarea prețurilor corecte și realiste la petrol.

La revenirea în Venezuela, a fost gestionată această audiență privată cu Papa, care într-un mod gentil și rapid a avut amabilitatea de a-l primi pe președintele venezuelean, la trei ani după vizita sa oficială la Vatican, pe 17 iunie 2013.

În timpul întâlnirii, Președintele Maduro l-a informat pe Papa despre turneul său de succes și l-a pus la curent cu privire la lupta pe care o duce poporul venezuelean pentru a recupera economia țării, de a învinge mecanismele de sabotaj intern și extern, de a apăra propriile cuceriri sociale ale Revoluției Bolivariene, și de a reduce planurile violente ale factorilor extremi și antinaționali.

De asemenea, a transmis aprecierea pentru sprijinul Sanctității Sale pentru dialogul politic dintre Guvern și opoziția venezueleană, care au instalat în mod oficial astăzi o Masă de Dialog cu participarea valoroasă a unui Trimis Special al Papei Francisc.

Președintele i-a oferit Papei o replică a sabiei Eliberatorului nostru Simon Bolivar, precum și lucrări ale artiștilor noștri plastici Mateo Manaure și Juvenal Ravelo.

nm_papa1La rândul său, Papa i-a oferit cadou președintelui venezuelean trei cărți și un medalion cu îngeri. Papa și Președintele au împărtășit opinii cu privire la diferitele conflicte care afectează lumea de astăzi și au împărtășit rugăciunile lor către Dumnezeu pentru triumful păcii mai presus de promotorii războaielor și exploatării.

În plus, au împărtășit și îngrijorarea că popoarele din America Latină ar putea avansa pe calea incluziunii sociale și uniunii latino-americane.

În cele din urmă, Președintele i-a cerut Papei binecuvântările sale pentru tot poporul venezuelean, pe care bucuros le-a dat cu toată dragostea și solidaritatea sa.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets