ISTORIA ELIBERATOARE DESEMNEAZĂ PREZENTUL ȘI VIITORUL VENEZUELEI ȘI AL AMERICII LATINE CA PUTERI


Caracas, 24 iunie AVN.

Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a declarat, marțea trecută că istoria eliberatoare a poporului venezuelean, care a luat naștere ca și putere acum 194 de ani, desemnează prezentul și viitorul Venezuelei și al Americii Latine, mai ales în timpuri în care amenințarea imperialistă caută să favorizeze diferendul teritorial de la Esequibo și se alătură planurilor conspirative din țară.

”Au trecut aproape 200 de ani de când oligarhia a încercat să ne dividă, căutând să distrugă structura națională și să exploateze poporul nostru, dar după ce am devenit independenți, în urma Bătăliei de la Carabobo, am salvat suveranitatea noastră și vom continua să o facem pentru tot restul secolului XIX și secolul XX”, a manifestat Mandatarul Național în timpul emisiunii sale săptămânale În legătură cu Maduro, transmisă de Venezolana de Television.

A explicat, de asemenea, că de-a lungul anilor sectoarele imperialiste au dorit să șteargă istoria popoarelor din America Latină, făcând să pară prezentul confuz, condus de principii nepolitice și controlat de patronii milionari ai mediilor de comunicare; și în cazul Venezuelei, dreapta a încercat să pună mâna pe puterea politică, prin strategii destabilizatoare precum războiul economic, care promovează disperare și zarvă prin acapararea și contrabanda produselor de bază.

”Este important să se cunoască istoria pentru a știi cauza pe care o apărăm, deoarece este cea mai mare care a existat, este cauza independenței, a suveranității Venezuelei”, a indicat Președintele în același timp în care a menționat că ”cel care își iubește istoria este capabil să își construiască prezentul și este stăpânul viitorului său”.

În acest sens, a evidențiat importanța de a salva condiția de putere, care a caracterizat America Latină, pentru a reuși să garanteze viitorul suveran al popoarelor, prin acțiuni care să înalțe martirii Patriei, ca aceea de a duce monumentul simbolic al eroului independenței Pedro Camejo la Panteonul Național, lucru care are o încărcătură specială pentru poporul venezuelean.

”Să răsune puternic tobele patriei pentru că Negro Primero –cum mai este cunoscut Camejo- ajunge la Panteonul Național. Este un moment de încărcătură emoțională pentru toți cei care simțim adânc această patrie profundă, Pedro Camejo prima lance a Republicii”, a declarat acesta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets