Jaua a denunțat intervenţia SUA înaintea Mișcării Țărilor Nealiniate

Jaua a denunțat intervenţia SUA înaintea Mișcării Țărilor Nealiniate


Alger, 28 mai 2014 (MPPRE).

MNOALMinistrul Puterii Populare pentru Relaţții Externe, Elías Jaua Milano a denunţat intervenția Guvernului SUA în afacerile interne ale Venezuelei, înaintea Mișcării de Nealiniere (Mnoal).

Jaua a luat cuvântul, în dimineața zilei de miercuri, în cadrul Conferinței Ministeriale Periodice, cu Miniștrii de Externe ei MNOAL, care a avut loc în Alger, capitala Algeriei.

În fața a peste 80 de reprezentanți din cele 120 de țări care fac parte din acest for, Jaua a expus agresiunile Washingtonului împotriva guvernului constituțional al președintelui Republicii, Nicolás Maduro, și a poporului venezuelean.

Demnitarul, a explicat înaintea omologilor săi că Guvernul SUA și‐a încălcat în mod sistematic obligația internațională de neintervenție în afacerile interne ale Venezuelei.

De asemenea, a semnalat faptul că autorităţțile acestei țări au emis judecăți de valoare negative împotriva acțiunilor întreprinse de statul venezuelean în contra actelor vandalice și teroriste,   realizate de ultradreapta națională și internaţțională, care au loc în această țară încă din luna februarie.

Cea de‐a XVII reuniune ministerială a Mișcării Țărilor Nealiniate (MNOAL) a făcut astăzi un apel de restrângere a forțelor pentru a întări această structură internaţțională în disticte foruri internaționale.

În această reuniune se vor stabili și toate detaliile pentru următorul Summit ministerial al mișcării care cuprinde 120 de state, și va avea loc în Caracas.

De asemenea, este prevăzută prezentarea acestui denunț și înaintea altor organisme internațioanale precum Comunitatea Statelor Latino‐Americane și Caraibiene (Celac) și G 77 + China.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets