LA 204 ANI DUPĂ CÂȘTIGAREA INDEPENDENȚEI, MAI AVEM VICTORII DE CUCERIT


Los Próceres (Eroii Neamului), Caracas.

Înaintea a 5988 de compatanți revoluționari prezenți în Pasajul Monumental al Eroilor Neamului, președintele Republicii Bolivariene Venezuela Nicolas Maduro Moros, a dus aminte că acum, la 204 ani de la Semnarea Declarației de Independență, însă mai avem un drum lung de parcurs și noi victorii de cucerit.

”Astăzi, 5 iulie, la 204 ani după câștigarea independenței, avem încă un lung drum de străbătut și multe victorii de cucerit”, a manifestat făcând aluzie la provocările Revoluției Bolivariene, care astăzi continuă să fie un obiectiv fără final având în vedere războiele orchestrate de forțele imperialiste.

Începând cu acest scenariu – plin de pasiune și amintiri – mandatarul național a transmis, de asemenea, felicitări ”poporului greutăților”, și a semnalat faptul că acesta ”este protagonistul istoriei care a trecut cu deminitate timp de secole prin cele mai grele momente”.

204ani1„Poporul a trecut peste aceste momelte cu deminitate, eroism și curaj (…) Aș dori să salut în această Zi a Independenței poporul greutăților, poporul Eliberatorilor, poporul Venezuelei, poporul glorios, poporul istoric. Felicitări bărbaților și femeilor patriei, miliției, poporului și Forțelor Armate Naționale Bolivariene. Acestea reprezintă uniunea civico-militară”, a spus șeful statului venezuelean.

Aceste cuvinte au făcut parte din discursul președintelui înainte de a solicita permisiunea de a da startul defilării civico-militare împreună cu Gen. José Adelino Ornelas Ferreira, Comandantul Defilării Militare Comune, care la rândul său a luat cuvântul și a spus câteva cuvinte în amintirea moștenirii lăsate de Comandantul Hugo Chávez.

”Revoluția a venit în completarea operei Eliberatorului”

Mandatarul național a adăugat că ”Revoluția a venit în completarea operei Eliberatorului nostru, a venit să îndeplinească opera Eliberatorului nostru și să pună capăt excluziunii, rasismului social și a oricărui alt tip de discriminare”.

204ani2A susținut că ”doar Revoluția a început demersul de a construi valori pentru egalitate, respect mutual, pentru coexistență. Dacă ieri eram separați din cauza sclavagismului și colonialismului de orice tip, astăzi construim o uniune pentru totdeauna. O uniune profundă având la bază valorile istorice”.

“Forța eliberatorilor, Forța demnității, Forța intependeței și a viitorului. Trăiască Forțele Armate Naționale Bolivariene!”, a exclamat acesta.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets