La primirea mesajului anual din partea Președintelui Nicolas Maduro, Curtea Supremă de Justiție ratifică angajamentul pentru armonie și echilibru între puterile publice


curtea_suprema_VCaracas, 15 ianuarie 2017 (AVN).

Președintele Tribunalului Suprem de Justiție (TSJ), Gladys Gutierrez, a confirmat duminică angajamentul Sistemului Judiciar de a se alătura eforturilor pentru armonia și echilibrul dintre puterile publice, pentru menținerea ordinii constituționale în țară, și protecția poporului venezuelean.

„Vom continua să lucrăm în beneficiul țării, cu intenția clară de menținere a armoniei și echilibrului între puterile publice, fără a trasnmuta puterile pe care Constituția Republicii Bolivariene Venezuela le-a oferit Tribunalului Suprem de Justiție”, a spus Gutierrez în sesiunea special instalată pentru mesajul anual al națiunii președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, care are loc la sediul TSJ, în Caracas.

Gutierrez a reamintit că, în conformitate cu sentința nr. 808 a TSJ, eliberată de Camera Constituțională, șeful Statului trebuie să ofere anul acesta națiunii, mesajul anual, în fața Puterii Judiciare, deoarece Adunarea Națională (AN) se află în dispreț pentru încălcarea Constituției.

Parlamentul este ținut în dispreț pentru că nu a îndeplinit hotărârea tribunalului maxim de a renunța, printr-un act formal, în sesiune ordinară, la trei candidați pentru postul de deputați în statul Amazonas, care au jurat cu toate că nu au fost proclamați de Puterea Electorală, din moment ce această alegere a fost contestată din cauza acuzațiilor de fraudă electorală. Pentru această sfidare, orice acțiune sau decizie luată de Parlament este nulă, deoarece nu are nici un statut legal.

Gutierrez a cerut conducerii AN să respecte hotărârea și să se încorporeze ordinii constituționale a țării. „Apelul se referă la abandonarea sfidării față de Puterea Judiciară”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets