Legăturile extremei drepte cu delincvenții puciști, date în vileag


AFP Photo/Juan Barreto

AFP Photo/Juan Barreto

Caracas, 23 iunie 2014 (RNV).

Cercetările ample realizate de Ministerul Puterii Populare pentru Relații Interne, Justiție și Pace asupra faptelor petrecute înainte, în timpul și după evenimentele violente din 12 februarie 2014 au scos la iveală legături directe între emisarii extremei drepte și delincvenții recidiviști deținuți sub acuzația de a fi fost materialmente responsabili de asasinatele și actele de terorism întâmplate.

Încă din octombrie 2012, Serviciul Bolivarian de Inteligență Națională (Sebin) a început să detecteze operațiunea pucistă numită ʺConexiunea aprilieʺ, al cărei obiectiv era nerecunoașterea rezultatului alegerilor prezidențiale și provocarea unui război civil care să permită intervenția SUA.

Pe 25 aprilie 2014 a fost prins Timothy Hallet Tracy, un cetățean nord-american de 35 de ani, răspunzător de finanțarea și antrenarea tinerilor dreptei.

În legătură cu aceasta, ministrul Puterii Populare pentru Relații Interne, Justiție și Pace, Miguel Rodríguez Torres, a afirmat că Hallet ʺaparține fără îndoială unei organizații de inteligență, dat fiind că are antrenament în materie, cunoaște metodele de infiltrare și recrutare a persoanelor de legătură, precum și de manevrare a informațieiʺ.
Pe baza a 500 de probe video s-a dovedit că, în ziua de 15 aprilie 2013, generalul în retragere Antonio Rivero a fost, și el, promotor și autor intelectual al baricadelor prin care străzile au fost blocate în mod violent.

Pe 2 mai anul acesta, ministrul Rodríguez Torres a anunțat arestarea lui Rodolfo Pedro González Martínez, alias Aviatorul, semnalat a fi fost unul dintre creierele insurecției de la baricade, căruia Sebin i-a confiscat arme de foc, muniții, materiale subversive și date care demonstrează legătura sa cu personaje ale extremei drepte.

O altă probă a confirmat că Yamil Abel Breik León, șeful unei bande organizate ce acționează în statul Carabobo și care este urmărit de Corpul de Investigații Științifice, Penale și Criminalistice (CICPC) pentru mai multe delicte, întreține legături cu autorii planului pucist.

Această conexiune dintre delincvenții organizați și emisarii extremei drepte venezuelene corespunde unui plan de destabilizare cu caracter de ingerință, conceput și finanțat de către Statele Unite ale Americii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets