Liderii afrodescendenți recunosc politicile sociale susţinute de Venezuela


afrodescendentiNew York, 28 septembrie 2015 (Radioul Naţional din Venezuela).

La summit-ul Liderilor de origine Africană ce s-a desfăşurat luni în comunitatea din Harlem, New York, participanţii au recunoscut lupta întreprinsă de către Revoluţia Bolivariană pentru revendicarea drepturilor poporului venezuelean.

Cu această ocazie, senatorul Bill Perkins, a înmânat o diploma de merit ce pune în valoare traiectoria şi politicile sociale implementate de către Preşedintele Republicii, Nicolás Maduro, începând cu anul 1992 şi până în prezent.

Perkins a subliniat munca asiduă dusă de către Maduro în sfera politicilor sociale şi în asigurarea continuităţii moştenirii lăsate de Chávez, precum şi atenţia deosebită pe care a acordat-o celor mai vulnerabile sectoare ale ţării, inclusiv comunităţii de origine africană ce trăieşte în Venezuela, în acelaşi timp felicitându-l pentru munca sa de înaltă clasă.

Reprezentanta Blacks Lives Matter, Opal Tometti, a atras atenţia asupra faptului că rasismul este o nouă formă de sclavie, care stă în calea egalităţii pentru comunităţile de culoare şi care este „un produs al politicilor occidentale”.

Din partea sa, Estela Vásquez, lider sindical, prezentă de asemenea la eveniment, a ţinut să sublinieze sprijinul acordat Revoluţiei Bolivariene de către această mişcare a comunităţii de origine africană, Revoluţie care reprezintă procesul venezuelean de apărare a egalităţii şi drepturilor civile.

„Solidaritatea nu este un act solidar, ci un interes reciproc. Solidaritatea noastră este cu procesul Bolivarian. Apărăm interesul comun pe care îl avem cu venezuelenii, pentru ca luptăm contra aceluiaşi inamic, inamicul ce asasinează negrii în America. Este momentul să afirmăm cu hotărâre că poporul unit nu va fi niciodată învins”

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets