Lungmetrajul venezuelean ʺEliberatorulʺ triumfă în străinătate


eliberatorulCaracas, 9 octombrie 2014 (SIBCI)

Filmul venezuelean ʺEliberatorulʺ, al regizorului Alberto Arvelo, protagonizat de creolul Edgar Ramírez, va fi proiectat începând de sâmbăta aceasta în sălile de cinematograf Manuelita Sáenz de la Teatrul Bolívar, Cipreses din La Previsora și Aquiles Nazoa, toate din Caracas.

Este informația afișată pe pagina web de Primăria capitalei Caracas, care a invitat pe toți locuitorii orașului în aceste săli recuperate de Guvernul Național, pentru a viziona coproducția venezueleano-spaniolă.

Această peliculă, care a beneficiat de finanțare de la Villa del Cine, narează viața eroului venezuelean Simón Bolívar și lupta sa pentru independeța Venezuelei și pentru integrare în America de Sud. Premiera filmului a avut loc în sălile de cinema venezuelene pe data de 24 iulie, cu prilejul sărbătoririi zilei de naștere a Eliberatorului.

În urma marelui succes repurtat pe ecranele locale, filmul a început să fie prezentat și în săli din 21 de orașe ale Statelor Unite, începând din 3 octombrie.

Pelicula se proiectează în New York, Los Angeles, San Francisco și Miami, printre altele, fiind distribuită de Cohen Media Group.

Filmul a fost, totodată, selecționat de Venezuela în vederea obținerii Oscarului pentru cel mai bun film străin în 2015.

La procesul de selecție au participat Asociația Națională a Autorilor din Cinematografie, Camera Venezueleană a Producătorilor de Lungmetraje și Asociația Venezueleană a Producătorilor din Cinematografie și Audiovizual.


sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets