Maduro i-a mulțumit lui Rodríguez Araque pentru “munca sa extraordinară”


maduroCaracas, 11 septembrie 2014 (MPPRE).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a evidențiat importanța rolului pe care a avut-o Alí Rodríguez Araque ca Secretar General al UNASUR, funcție prin care a putut propune și implementa mecanismele necesare pentru consolidarea acestui organism regional.

“Munca pe care a realizat-o colegul Araque a fost extrordinară. În perioada mandatului său a reușit să aibă realizări notabile în ceea ce privește aprobarea documentelor vitale care să poată permite schimbarea concepției geopolitice, economice, ambientale și sociale a resurselor din America de Sud”.

A menționat că Rodríguez a propus, de asemenea aprobarea unui protocol adițional Tratatului Constitutiv al UNASUR care să recunoască, să ratifice și să revendice proprietatea și utilizarea resurselor naturale din America de Sud.

“De asemenea, a impulsionat consolidarea instituțională a patrimoniului strategic pentru funcționarea și coordonarea eficientă a Centrului de Comunicare și Informare al UNASUR care permite deja relaționarea în timp real cu cea mai modernă tehnologie”.

Șeful Statului l-a felicitat pe noul Secretar General, Ernesto Samper, pentru acest compromis vizionar care este UNASUR.

“Îți transmitem tot sprijinul nostru lui Ernesto Samper, care a avut energia, inteligența și compromisul necesare în asumarea acestei responsabilități. Felicitări, puteți conta pe întregul sprijin al patriei noastre venezuelene… și îndrăznesc să spun că și pe tot sprijinul Americii de Sud”.

Nicolás Maduro a precizat că o agendă prioritară de acțiuni a UNASUR este apărarea Argentinei de fondurile vultur. A semnalat că Uniunea Națiunilor Sudamericane intră într-o nouă etapă, pentru care a propus construcția unui fond de rezervă sud-american care împreună cu Banca Sudului ar deveni noua arhitectură financiară, monetară și comercială a continentului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets