Maduro la ONU: Venezuela este victima unei campanii de manipulare pe tema Drepturilor Omului


Maduro_ONUGeneva, 12 noiembrie, 2015 (Radioul Naţional din Venezuela).

Preşedintele Republicii, Nicolás Maduro a denunţat joi faptul că Venezuela este victima unei campanii de manipulare internaţională pe tema Drepturilor Omului, vizând discreditarea ţării.

Pe durata intervenției sale în faţa Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), reunit la sediul organismului internaţional de la Geneva, Elveţia, Şeful Statului venezuelean a avertizat că prin această manipulare se intenţionează izolarea Venezuelei în plan internaţional, precum şi protejarea celor care conspiră împotriva progresului obţinut de această ţară în materie de Drepturi ale Omului, începând din anul 1999, atunci când a debutat Revoluţia Bolivariană.

„Venezuela înfruntă o hărţuire permanentă şi o manipulare pe tema Drepturilor Omului, concepută mediatic şi occidental, cu scopul de a marca ţara noastră (…) Şi mai mult spun: cu scopul de a proteja pe cei care conspiră pentru distrugerea sistemului Drepturilor Omului şi a democraţiei pe care a construit-o patria noastră în ultimii 16 ani”, a adăugat Preşedintele, în cadrul transmisiei Televiziunii Venezuelene.

În discursul său, Preşedintele Maduro a declarat că cei care conduc această campanie sunt aceiaşi actori care au participat la lovitura de stat din 2002.

„Sunt aceiaşi care caută pe această cale un tip de impunitate internaţională pentru a putea conspira şi atenta la societăţi întregi”, a denunţat Preşedintele.

De asemenea, a vorbit despre hărţuirea permanentă pe care a suferit-o Venezuela din partea imperiului american cu mult înainte de lovitura de stat din 2002 care, a semnalat, a fost plănuită şi pregătită înainte de invazia Irak-ului.

În contrast cu această campanie internaţională, a subliniat că în ultimii 16 ani s-au respectat Drepturile Omului în toate sectoarele societăţii venezuelene şi a făcut referinţă la Constituţia Republicii, ca unul dintre instrumentele legale de referinţă internaţională care dedică acestei teme, în cel de-al treilea titlul al său, nouă capitole în care se defineşte protejarea drepturilor populaţiei. A pus în evidenţă faptul că în Carta Magna naţională se defineşte, de asemenea, pentru prima dată în istorie, protejarea drepturilor de mediu şi se subliniază drepturile populaţiei în materie de educaţie, sănătate, locuinţă şi securitate.

„O treime din Constituţie a fost redactată şi concepută cu o structură ce marchează în profunzime construirea unei ţări noi, proces ce a început în anul 1999. Putem spune din Venezuela că: a meritat efortul de a concepe o Constituţie care să identifice toate sectoarele sociale”, a subliniat.

A mai adăugat faptul că, încă de la începutul procesului revoluționar în Venezuela, fiinţa umană a devenit centrul construirii unei noi societăţi. De la venirea la Preşedinţie a liderului Revoluţiei Bolivariene, Hugo Chávez, Venezuela şi-a direcţionat politicile către creşterea nivelului investiţiilor sociale, fapt ce a permis revendicarea Drepturilor Omului pentru majoritatea cetăţenilor săi, cei care au fost excluşi de către guvernele anterioare. Domenii ca educaţia, sănătatea, alimentaţia, locuinţa sau cultura au fost reconsiderate de către Guvernul Bolivarian.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets