Maduro: O nouă umanitate este nu doar posibilă, ci și urgentă și necesară


NMSanta Cruz, 15 iunie 2014 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a afirmat, în cadrul plenarei G77 + China care a avut loc în Bolivia, că lumea are de înfruntat probe grele în vederea construirii unei noi umanități.

ʺSă nu ne pierdem elanul pe drum… cum a spus de atâtea ori Comandantul Hugo Chávez, o nouă umanitate este nu doar posibilă, ci și urgentă și necesarăʺ.

A arătat că G77+China este un instrument puternic al construirii unei lumi multipolare, fără imperii, ingerințe sau amenințări la adresa unor națiuni.

Mandatarul venezuelean a afirmat că este important să se reia proiectul Banca Sudului, pentru a avansa spre o nouă ordine mondială și o agendă de dezvoltare bazată pe respect.

ʺLumea care se naște este multipolară și multicentrică, o bună ocazie pentru a progresa pe drumul respectării diversității culturale și politice…ʺ

A evidențiat necesitatea stabilirii unei agende de dezvoltare economică ʺcu o nouă etică și un nou model cultural, care să respecte armonia mediului înconjurător.ʺ

Nicolás Maduro a exprimat, în numele Guvernului său și al poporului venezuelean, sprijinul pentru crearea unui Institut al Sudului, în vederea decolonizării integrale a țărilor. A mulțumit pentru spijinul primit din partea țărilor care fac parte din G77+China.

ʺAm simțit respectul lor și atașamentul pentru continuarea drumului Venezuelei spre autodeterminare și definire a politicii proprii. Ratificăm încrederea noastră și puteți conta cu Venezuela care va merge în continuare pe drumul deschis de cel mai mare profet al nostru, Hugo Chávezʺ.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets