Maduro: PetroCaribe a fost un model de succes non-capitalist

Maduro: PetroCaribe a fost un model de succes non-capitalist


M_PCMontego Bay, 5 septembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

În intervenţia sa la Centrul de Conferinţe Montego Bay, cu ocazia celebrării celui de—al X-lea Summit al PetroCaribe, şeful Statului venezuelean, Nicolás Maduro, a propus reprezentaţilor celor 19 ţări din blocul energetic, conceperea unui Plan Integral pentru perioada 2015-2025.

„Propun crearea unei zone comerciale, consolidarea suveranităţii energetice şi promovarea sistemului social comun”, a spus preşedintele Maduro, care în plus a propus şi formarea unui sistem de Protecţie Civilă contra dezastrelor pentru Caraibe şi a subliniat că Venezuela şi Cuba îşi pot asuma răspunderea pentru acest proiect împotriva dezastrelor.

Maduro s-a referit la crearea unui sistem social de protecţie pentru Caraibe, cu sprijinul Planului de Eradicare a Foametei şi Sărăciei „Hugo Chávez”.

Preşedintele venezuelean a afirmat că PetroCaribe, încă de la primul său pas, a început construirea unei noi etape istorice bazată pe solidaritate şi participare, astfel încât „astăzi putem să facem un bilanţ de 10 ani al unui model de succes non-capitalist”.

A amintit că PetroCaribe, Alianţa Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA) şi alte experienţe latino-caraibiene sunt primele „şi foarte avansate experienţe de succes aflate în afara politicilor neo-liberale”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets