MADURO: REGLAREA RELAȚIILOR CU SUA BAZATE PE RESPECT ESTE OBIECTIVUL NOSTRU


Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a asigurat faptul că dialogul diplomatic între guvernul Statelor Unite și Venezuela avansează într-un ritm bun. ”Obiectivul este să reușim să reglăm relațiile între Statele Unite și Venezuela în baza respectului, Venezuela să fie recunoscută ca fiind o realitate, socialistă, chavistă, ca o Revoluției Bolivariană”.

A evidențiat că în Salonul Soarelui Peru de la Palatul Miraflores s-a reunit de câteva ori cu Consilierul Departamentului de Stat al SUA, Thomas Shannon, “Am reușit să avem întâlniri, prin intermediul cărora mai devreme sau mai târziu trebuie să reușim să înlăturăm decretul care amenință Venezuela, și să reușim să ajungem la o reglare a relațiilor noastre bazate pe respect”.

A punctat că în cadrul acestui canal de dialog diplomatic cu Statele Unite are deschisă o agendă a temelor care se află în lucru ”Una dintre temele despre care s-a vorbit evidențiază dimensiunea ambasadelor, funcționarea lor, care trebuie să fie adaptată Dreptului Internațional, o posibilă colaborare comună cu marile progrese înregistrate până acum de Petrocaribe, sprijinirea păcii și a prosperității în Haiti, fiecare în felul său reprezintă teme aflate în lucru. Să sperăm ca această inițiativă diplomatică care s-a deschis să poată avea rezultate bune”.

Președintele Maduro a evidențiat progresele înregistrat în relațiile dintre Cuba și Statele Unite  “Așa a ajuns Cuba lui Raul și Fidel, poporul său demn, acolo se află, după 56 de ani, poporul cubanez își apără ferm demnitatea sa, în pofida blocajului brutal menținut de Statele Unite împotriva poporului cubanez.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets