Maduro: Venezuela are angajamentul de a continua cu proiectul de solidaritate, acesta fiind Petrocaribe


petrocaribe1Caracas, 27 mai, in 2016 (MPPRE).

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a subliniat realizările reușite de Petrocaribe pe parcursul celor zece ani de funcționare în beneficiul oamenilor din Caraibe.

“Astăzi, 10 ani mai târziu, Petrocaribe a îndeplinit misiunea de creștere și dezvoltare a țărilor noastre. Una dintre misiunile sale fondatoare a fost de a asigura siguranța energetică în Caraibe, și acest lucru a fost îndeplinit”.

Așa s-a exprimat președintele venezuelean în timpul discursului său de la cea de-a 16-a Reuniune Ministerială a Petrocaribe care a avut loc la sediul Petroleos din Venezuela, Pdvsa, situată în Caracas.

“Petrocaribe a îndeplinit o mare misiune de pace în Caraibe. Acum vin vremuri de expansiune și creștere”, a adăugat.

Maduro a spus că Petrocaribe are puterea și soliditatea de a pune în mișcare diversitatea energetică, “s-au făcut pași uriași și acest lucru, astăzi, ne unește mai mult decât oricând “.

El a subliniat faptul că blocul energetic a reușit să păstreze Caraibe ca un teritoriu de pace și respect, adăugând că “suntem o mare regiune, despărțiți nu facem nimic, dar împreună suntem o putere imensă “.

A reamintit faptul că, datorită marilor lideri ca Hugo Chavez și Fidel Castro s-a reușit uniunea țărilor din Caraibe.
Liderul venezuelean a cerut națiunilor caraibiene să continue această moștenire și unitate și solidaritate, “să simtă angajamentul Venezuelei cu acest proiect de solidaritate și pace, care este Petrocaribe “.

Denunță războiul mediatic care există împotriva Venezuelei

Președintele Național a profitat de această ocazie pentru a denunța războiul mediatic care atârnă asupra Venezuelei prin intermediul mass-media internațională, care încearcă să discretiteze țara în toată lumea.

“Imperiul spaniol încearcă să se regrupeze și să vină din nou în Venezuela. Dar noi nu le vom permite “, a spus el, adăugând faptul că din Madrid a început tot acest proces mediatic.

A menționat că Venezuela are o identitate clară și un moral ridicat, “pentru că practicăm fraternitatea, solidaritatea și respectul “.

El a adăugat faptul că Patria Bolivariană aspiră la o lume egală, cu respect și pace. “Cei care doresc să fie liberi, avem drepturi suverane “.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets