Mai mult de 11 milioane de venezueleni s-au mobilizat pașnic în timpul vacanței din Săptămâna Sfântă


pasteCaracas, 17 aprilie 2017 (MPPRE)

Ministrul de Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, împreună cu ministrul Turismului, Marleny Contreras, au făcut public un bilanț al operațiunii de securitate desfășurat în Săptămâna Sfântă 2017, și au spus că mai mult de 11 milioane 685 de mii 377 de persoane s-au mobilizat în aceste zile de odihnă.

Reverol a semnalat faptul că mai mult de 50% dintre turiști au preferat plajele și atracțiile din statele Aragua, Falcon, Miranda, Anzoategui și Vargas.

El a subliniat faptul că, în ciuda eforturilor de lovitură de stat a celor de dreapta, de a pune capăt păcii și liniștii venezuelenilor, „A biruit voința poporului venezuelean împotriva sectoarelor care au încercat să perturbe sărbătorirea Paștelui. Milioane de venezueleni s-au conectat cu semnificația acestei perioade și, astfel, a triumfat încă o dată pacea”.

De asemenea, el a indicat faptul că s-au deplasat 199 de mii 200 de ofițeri pe întreg teritoriul național în timpul operațiunii din Săptămâna Sfântă Sigură 2017, și a evidențiat activitatea funcționarilor din întreg sistemul de Îngrijire și Protecție Civilă, care au evitat moartea prin înnec a 127 de persoane, 2 milioane 747 mii de transferuri cu ambulanța și 3 milioane 517 mii de îngrijiri ale paramedicilor, precum și 1.125 consultații generale, din toate deplasările care s-au desfășurat pe râuri, plaje, autostrăzi și drumuri.

Acesta a subliniat faptul că, datorită atenției și acțiunii imediate a funcționarilor în timpul operațiunii Săptămâna Sfântă Sigură 2017, accidentele rutiere au fost reduse cu 43,3%, comparativ cu anul trecut.

În acest context, ministrul Reverol a spus că dispozitivul a fost prelungit până miercuri, 19 aprilie, și a anunțat că se lucrează la pregătirile pentru a aborda evenimentele climatice din țară, precum și operațiunea „Vacanțe Sigure 2017”, care va intra în vigoare începând cu luna august a acestui an.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets