Mai mult de 30.000 de deţinuţi încorporaţi în noul regim penitenciar


penitenciarCaracas, 06 martie 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Mai mult de 30.000 de deţinuţi din întreaga ţară au fost încorporaţi în noul regim penitenciar, ce garantează posibilităţi de formare, de recreere şi de producţie, atât celor privaţi de libertate cât şi familiilor acestora, a semnalat ministra pentru Servicii Penitenciare, Iris Varela.

Pe durata participării sale la programul José Vicente Hoy, transmis de către postul de televiziune Televen, ministra a precizat că această politică de umanizare şi de transformare a centrelor de detenţie se aplică de aproape cinci ani, conform instrucţiunilor, într-o primă fază, din partea comandantului Hugo Chávez şi apoi a Preşedintelui Nicolás Maduro.

Acest nou regim oferă, de asemenea, sprijin în domeniul procesual şi permite deţinuţilor participarea la activități cultural prin intermediul orchestrei simfonice, precum şi accesul la activități productive. Previziunea pentru 2016 este atingerea unui nivel de 98 % din populaţia penitenciară, compusă din mai mult de 47.000 de persoane.

Varela a mai menţionat şi că, în scopul de a garanta securitatea în centrele penitenciare, în curând se va implementa un sistem tehnologic de interconectare şi monitorizare în timp real a deţinuţilor. A explicat faptul că în prezent au fost conectate mai mult de 10 penitenciare din ţară.

În plus, a declarat că prin intermediul noului regim penitenciar se protejează drepturile omului pentru cei privaţi de libertate şi se penalizează abuzurile din partea personalului de securitate.

¨Cei privaţi de libertate, pentru noi, sunt de neatins¨, s-a exprimat ministra, la momentul în care a explicat că este şi o obligaţie a personalului de securitate să acţioneze dacă situaţia o impune.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets