Mandatarii au evidențiat unuiunea latino-americană în beneficiul popoarelor

Mandatarii au evidențiat unuiunea latino-americană în beneficiul popoarelor


G77Bolivia, 14 iunie 2014

Mandatarii Republicilor Cuba, El Salvador, Ecuador, Bolivia și Venezuela au participat la cea dintâi Reuniune Plurinațională și Socială de Integrare a Popoarelor pentru Bunăstare, organizată în Bolivia, activitate premergătoare summitului G77+China.

Președintele venezuelean Nicolás Maduro a afirmat, în intervenția sa, că G77+China are de înfruntat probe grele la împlinirea a 50 de ani de la întemeierea lui, dat fiind că trebuie să-și continue activitatea de apărare a drepturilor popoarelor împotriva celor care pretind să pună stăpânire pe resursele naturale din țările noastre. Mandatarul a denunțat faptul că patria bolivariană se confruntă cu puternice conspirații care încearcă să dărâme guvernul democratic și a mulțumit președinților și vice-președinților, muncitorilor, minerilor și studenților pentru solidaritatea din ultimele luni de luptă contra acestor intervenții.

La rândul său, Șeful Statului Republicii Cuba, Raúl Castro, a făcut un apel pentru apărarea Revoluției venezuelene.

ʺPrimul lucru pe care îl întreprind imperialismul și oligarhia este să atace unitatea poporului, să-l dezbine, să mărească diferențele, să producă înfruntări între prieteni și între frați. Acestei strategii de dezbinare nu i se poate răspunde decât prin unitate, unitate și iar unitateʺ.

Mandatarul Republicii Ecuador, Rafael Correa, a evidențiat importanța uniunii, afirmând că latino-americanii trebuie să-și facă auzită vocea, pentru a schimba ordinea internațională.

Correa a subliniat că prin venirea la putere a Comandantului Hugo Chávez, America Latină a realizat o schimbare importantă în viziunea de construire a patriei mari.

ʺDupă el, au ajuns la președenție guverne progresiste și patriote, care astăzi apără suveranitatea țărilor lor; cu toate acestea, trebuie ținut cont că cei care ne-au controlat și dominat mereu urmăresc astăzi să le înlăture, și un exemplu în acest sens este asediul asupra Venezuelei noastre ʺ.

Și Morales s-a solidarizat cu Revoluția Bolivariană, făcând un apel către națiunile surori de a-i fi alături și a apăra proiectul lăsat moștenire de Liderul sud-american, Hugo Chávez.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Tweets