Marea Misiune Casa Venezuela semnalează contribuţia sa în eradicarea sărăciei extreme în ţară

Marea Misiune Casa Venezuela semnalează contribuţia sa în eradicarea sărăciei extreme în ţară


misiunea casaCaracas, 18 octombrie 2015 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

Prin Marea Misiune Casa Venezuela, peste 742 de mii de familii au beneficiat de o creştere a nivelului de trai, o cifră care evidenţiază contribuţia adusă de către acest program social la diminuarea sărăciei extreme, unul dintre obiectivele Agendei de Dezvoltare sustenabilă adoptată în septembrie în cadrul celei de-a 70-a Adunare Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Cu ocazia comemorării sâmbătă, 17 octombrie, a Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei, Marea Misiune Casa Venezuela (GMVV după iniţialele sale în limba spaniolă), a semnalat prin intermediul unei publicaţii contribuţia sa la reducerea sărăciei prin dezvoltarea de complexuri rezidențiale în cadrul cărora familiile să beneficieze de acces la centre de sănătate aflate în apropiere, şcoli, localuri pentru aprovizionarea cu alimente şi spaţii pentru dezvoltarea de proiecte în beneficiul societăţii.

În aceste complexuri rezidenţiale au fost instalate aşa-numitele „Baze de Misiune”, care sunt centre logistice şi operative construite de Guvernul Naţional în comunităţile unde au fost identificate cazuri de sărăcie extremă în Venezuela, pentru a garanta accesul la servicii sanitare, alimentaţie, asistență socială şi educaţie, ca parte a iniţiativelor preşedintelui Nicolás Maduro în scopul îndeplinirii obiectivelor Planului Patria 2013-2019 (plan de guvern), care la rândul lor au fost ajustate în conformitate cu agenda ONU pentru a da continuitate luptei împotriva inegalităţilor.

Obiectivul 2.2.9 al Planului Patria prevede că trebuie „continuată lupta împotriva inegalităţilor prin eradicarea sărăciei extreme şi diminuarea sărăciei generale, până la eliminarea sa totală”. Pentru a atinge acest obiectiv trebuie impulsionată amplificarea acoperirii teritoriale ale misiunilor (programe sociale create de către Preşedintele Hugo Chávez în scopul eradicării sărăciei), care să garanteze populaţiei condiţii propice pentru a beneficia de drepturile sale economice, sociale şi culturale, semnalează publicaţia.

Începând din anul 1993, în fiecare 17 octombrie se comemorează Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, care abordează ca subiect principal construirea unui viitor sustentabil şi unitate mondială pentru a elimina flagelurile şi discriminarea. În acest sens, Guvernul Naţional continuă să implementeze acţiuni de asistenţă a celor care au fost excluşi de către guvernele anterioare ajungerii lui Hugo Chávez la putere.

GMVV este un program de construire de locuinţe creat de către Comandantul Hugo Chávez în 2011, pentru a rezolva deficitul istoric în acest domeniu şi pentru a îndeplini obiectivele de eradicare a sărăciei extreme.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets