Mecanisme de presiune economică şi diplomatică sunt în căutarea unei intervenţii internaţionale în Venezuela


min_externeCaracas, 14 ianuarie 2016. (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodriguez, a denunţat războiul mediatic ce se desfăşoară la nivel internaţional împotriva Venezuelei, condus de mari corporaţii şi organisme transaţionale din domeniul comunicaţiilor.

„În Venezuela a fost activat un puternic mecanism mondial al mediilor de comunicaţie, condus de corporaţii şi organisme transaţionale din domeniul comunicaţiilor şi al capitalului financiar care, sumat factorilor politici relaționați cu extrema dreaptă internațională, îi face treaba opoziţiei venezuelene”; astfel s-a exprimat joia trecută diplomata venezueleană  în cadrul programului Politica pe Divan, transmis de către postul național Venezolana de Television.

Aceasta a reliefat că adevăratul scop al dreptei venezuelene  este o intervenţie externă în Venezuela. „În acest scop, factori ai opoziției realizează o narativă  care urmăreşte o intervenţie internaţională pentru presupuse motive umanitare şi care caută, în ultimă instanţă, escaladarea violenţelor în Venezuela”.

„Este vorba, de asemenea, de mecanisme de tensiune diplomatică; am văzut cum a fost articulată și activată o platformă diplomatică internațională în mâna acestor factori birocratici care servesc acestui capital”, a afirmat ministra.

Aceasta a amintit cuvintele de ingerinţă şi agresiune ale Guvernului Preşedintelui Barack Obama, care demonstrează utilizarea de metode de presiune economică „împotriva acelor țări care nu fac ceea ce ei (SUA) doresc”.

A subliniat că există o agendă care este în curs de executare, de agresiune permanentă în domeniul financiar şi economic împotriva poporului Venezuelei, care a fost denunţată în mod oportun de Preşedintele Nicolas Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets