Medicii cubanezi din Sierra Leone au vindecat 260 de pacienți cu ebola


medicos-cubanos-718 februarie 2015. Havana (PL)

Brigada cubaneză de medici desfășurată în Sierra Leone pentru a combate epidemia de ebola din Africa occidentală a reușit să vindece din octombrie 2014 260 de persoane infectate cu acest virus, a informat astăzi televiziunea națională.

Emisiunea centrală de știri a televiziunii cubaneze s-a făcut ecoul declarațiilor șefului brigăzii medicale din țara africană, Jorge Delgado, care a scos îîn evidență că pacienții s-au vindecat după ce au primit tratament de la medicii cubanezi deși o mare parte dintre ei au ajuns când deja aveau cinci sau șapte zile de la contaminare.

Conform Rportului, Delgado, care a participat la Geneva la o întâlnire a echipelor internaționale care luptă cu epidemia, a precizat că epidemia s-a diminuat în general, dar că încă mai sunt focare active de boală în Guineea, Sierra Leone și Libedria.

La această întâlnire participă și viceministrul Sănătății Publice din Cuba, Jose Angel Portal, care într-un interviu telefonic cu televiziunea s-a referit la faptul că insula și-a arătat experiența în lupta contra epidemiei de ebola și în colaborarea sanitară internațională.

În contextul acestei întâlniri, Portal a susținut o întâlnire cu directorul general adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Anarfi Asamoa Baah.

Referindu-se la aceasta, vicedministrul a subliniat că doctorul Asamoa Baah ”a mulțumit pentru munca personalului sanitar care luptă cu ebola în Africa și a recunoscut răspunsul dat de guvernul cubanez la chemarea OMS pentru a combate epidemia”.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets